Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig pisse forelsket og udnyttet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det var en hård besked at få fra din ven, og at du er blevet rigtig ked af det. Det lyder som nogle dejlige oplevelser, I har haft sammen, og jeg kan sagtens forstå, hvis du håbede, og måske også lidt regnede med, at I nu skulle til at være kærester.  

Det er aldrig sjovt at have kærestesorg. Man kan virkelig have det dårligt, og man kan føle sig både vred, skuffet, frustreret, ked af det, udnyttet og meget mere. Og selvom det er helt almindeligt at have det sådan, gør det det ikke nemmere at være i. 

Jeg fornemmer ud fra dit brev, at din ven er meget glad for dig. Hvorfor han "kun" er interesseret i at være din ven, kan der være mange grunde til, men det er slet ikke sikkert, at det har noget med dig at gøre. Det kan være, at han ikke er interesseret i et forhold lige nu eller ikke føler sig klar til det. For mig lyder det ikke som om, at han har udnyttet dig, men mere som om, han faktisk holder rigtig meget af dig. Kan det mon hjælpe på din følelse af at være blevet udnyttet?

Selvom det kan føles nærmest umuligt lige nu, så håber jeg, at du på sigt kan tage de gode oplevelser med dig videre. Altså fx de gode stunder, hvor I kyssede og holdt om hinanden, og tør tro på, at sådanne oplevelser kan du også få med en anden fyr. Men allerførst tænker jeg på, om du mon har snakket med dine veninder om, hvad der er sket? Det kan være rigtig godt at snakke med andre om det, når man er ked af det. Ellers har tingene det med at vokse sig store, hvis man selv går med dem. Måske dine veninder har prøvet noget tilsvarende eller kender nogen, der har? Hvad gjorde de mon så i den situation?

For nogle hjælper det også, hvis man laver nogle gode og hyggelige ting sammen med sine venner og veninder, fx en tur i biografen eller ser en god film derhjemme, tager en tur i svømmehallen eller hvad det nu kan være. På den måde kan man måske både få snakket om, at man er ked af det, og hvad man kan gøre - samtidig med at man laver noget sammen, som måske kan få én i lidt bedre humør. 

Jeg tænker også på, om fx din mor mon ved, hvad der er sket? Nogle vil måske synes, at det er lidt akavet at snakke med sin mor om kærester, men jeg tror, at hun rigtig gerne vil vide, hvordan du går og har det. Hun har jo også været ung engang. Måske hun selv har prøvet noget lignende, da hun var i din alder? Eller du har måske en storesøster, der også kunne være god at snakke med? Eller en anden voksen, som du har tillid til?

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Du er altid velkommen til at ringe eller sms´e til Børnetelefonen på 116111, hvis du har brug for flere svar eller har lyst til at snakke med en voksen. Der sidder en masse søde rådgivere, som rigtig gerne vil snakke med dig. 

Jeg ønsker dig alt det bedste.

De kærligste hilsner fra Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat