Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12
Tak for dit brev. Det er rigtig godt skrevet af dig, og jeg synes ikke, at det gør noget, at du har skrevet meget, for det giver mig et bedre indtryk af, hvem du er. Og det indtryk jeg får er, at du er som de fleste på din alder med hensyn til det med piger, kærester og sex.

Derudover får jeg også et indtryk af, at du gør dig mange gode tanker om, hvordan I er sammen, drenge og piger i klassen. Jeg forstår godt, at du ikke syntes det var sjovt at kalde pigerne grimme ting, og det er da godt, at det holdt op igen.
De fleste i din alder har det ligesom dig, nemlig sådan at I er meget usikre på, hvordan det mon er at få en kæreste, og at det nok vil føles pinligt eller akavet første gang man skal kysse og have sex. Sådan er det for alle, også den pige som bliver den første, du kysser med. Det at kysse en pige er noget andet end at kysse sine forældre, så selvom du ikke har kysset dem, siden du var 5, vil det sikkert alligevel være noget helt andet at kysse din første kæreste.

Jeg tror, at du skal have tillid til, at når du først er forelsket og muligheden for at kysse er der, så vil det gå helt af sig selv. Så ved du lige, hvordan du skal gøre. Og med hensyn til sex, så er det noget, man skal øve sig på sammen, ligesom når man skal lære at cykle. Det kan man heller ikke første gang man prøver, men efterhånden bliver man bedre til det. 
I forhold til dine forældre, så tænker jeg, at de ikke behøver at vide alt, hvad du foretager dig, når du får en kæreste. De behøver ikke at vide, hvornår du første gang kysser en pige. Sådan nogle ting må man gerne have lidt for sig selv, synes jeg. Med hensyn til sex, når du engang kommer til det, er det selvfølgelig vigtigt, at du og din kommende kæreste ved, hvordan I beskytter jer. Men til den tid har I nok også haft seksualundervisning i skolen. Der findes også en hjemmeside, der hedder www.sexlinien.dk, hvor du kan læse noget om sex første gang osv. 
Jeg håber, at mit brev har givet dig svar på dine spørgsmål. Ellers er du også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat