Brev

Forelskelse

Hej

der er en pige der gik i min klasse og jeg er forelskede i hende jeg kan ikke slippe tanken om hende problemet er at hun ikke kan lide mig jeg har fortalt hende om mine følelser men hun afviste dem bare

hvad skal jeg gøre

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12-årige dreng

Tak for dit brev!

Jeg kan sagtens forestille mig, hvor svært det må være for dig. Det er ikke altid så nemt med forelskelse og følelser. Når man er forelsket, kan man næsten ikke tænke på andet end den, man er forelsket i. Der er mange både dejlige, men også svære følelser. Det er helt naturligt for alle.

Man bestemmer desværre ikke selv, hvem man bliver forelsket i. Og man kan desværre heller ikke bestemme, hvem der bliver forelsket i en.

Der er rigtig mange børn og unge der skriver til os, om helt de samme følelser du har omkring forelskelse. Så du er bestemt ikke alene om at have det sådan.

Du har fortalt pigen du er forelsket i, om dine følelser. Men du skriver, hun bare afviser dem. Måske er hun bare usikker på, hvad hun føler for dig? Eller måske er hun ikke forelsket i dig? Det kan være svært at finde ud af, hvordan den anden har det.

Du har allerede fortalt hende om dine følelser. Hvis du har mod på det, kunne du måske spørge hende, hvad hun føler for dig? Så du kan blive helt afklaret.

Du kan fx sige: “Hvordan har du det egentlig med mig? Tænker du, vi er venner eller mere?”

Hvis hun ikke er forelsket i dig, så bliver du nødt til at acceptere det. Det er helt okay at blive ked af det.

Når man er ked af det, kan det hjælpe rigtig meget at snakke om det. Du kan måske fortælle din mor eller far om pigen. Eller du kan dele det med en af dine gode venner, du stoler på.

Heldigvis er det altid sådan, at efter en tid dukker der en anden rigtig sød og dejlig pige op, som du måske bliver ligeså forelsket i.

Du er super modig, at du har fortalt om dine følelser. Det er virkelig godt gået. Det viser, du er rigtig god til at mærke og fortælle om dine følelser.

Det er rigtig godt at kunne.

Håber du kan bruge mit svar. Ellers er du meget velkomme til at skrive igen eller ringe på BørneTelefonen 116111.

De bedste tanker og ønsker fra BørneTelefonen!

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Rådgivning og viden om krop, pubertet, følelser, sex og forelskelse (10-15 år)
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat