Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det at lyve

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tusind tak for dit brev meget ærlige brev, om hvordan du har det. Hvor er det dejligt, at du har lyst til at skrive så meget til os, så vi har større mulighed for at forstå hvordan det er at være dig!

I dit brev starter du med at understrege, at du og din mor snakker godt sammen, det blev jeg rigtig glad for at læse, for det er så vigtigt at have støtte i hjemmet. Alle mennesker laver tossede valg fra tid til anden, og de fleste af vores tossede valg, laver vi i når vi er teenagere. Lige netop når man er teenager, er det så vigtigt for os at prøve at stå på egne ben og derfor kaster vi os nogle gange i ud i forskellige situationer uden af vide hvor vi havner...

Jeg syntes du lyder som en skøn pige, der tager hånd om dig selv. De problemer der har været i familien, har du klaret og du er kommet videre. Du skriver også omkring dine egne opture og nedture samt ensomhed, ligeledes har du også klaret dig igennem. Jeg fornemmer meget styrke hos dig.

Når jeg læser dit brev, oplever jeg, at du har så meget at fortælle, at ordene nærmest snubler over hinanden. Når jeg nævner det, er det fordi jeg tænker, at sådan oplever du det måske også selv, når du tænker over de problemer du har nævnt her i brevet? Hvis det er sådan, at ordene og problemerne også snubler over hinanden i dine tanker, så kan jeg godt forstå hvis det hele kan føles uoverskueligt og skræmmende.

Jeg tænker, at hvis du kikker på problemerne/løgnene hver for sig, er det måske ikke helt så uoverskueligt. Som jeg læser dit brev, er der 3 ting du har løjet om til din kæreste. Din alder, at du ikke havde fået lov til at rejse anden og tredje gang og kontakten til din far. Kan det tænkes, at din kæreste selv kender til det at være teenager og prøve sig frem i livet? Intet af det du har løget om, har du gjort fordi du er ond eller ligeglad med andre. Hvis du fortæller ham om din rigtige alder og de andre ting, kan det så tænkes at han godt forstår dig. Jeg tænker, at hvis han elsker dig højt og oprigtigt, så vil det ikke ændre på hans kærlighed til dig, men måske bliver han rystet og skal lige have lov til at fordøje nyheden...

Jeg ved ikke, om du selv har tænkt på, at det brev du har skrevet hertil, viser mig, at du har mod og sagtens kan fortælle meget åbnet og ærligt, om hvordan du har det? Måske kan du læse dit brev igennem igen, og få øje på, hvor meget du åbner op? Måske vil det hjælpe dig til at få øje på, hvor stærk du er til det? Den styrke kan du bruge til, at fortælle din kæreste hvordan tingene hænger sammen, stille og roligt og et ad gangen.

Måske kan du starte med at sige til ham, at der er 3 ting du gerne vil fortælle ham om, og du vil gerne bede ham om at høre dig færdig, før end han taler. Det kunne måske være en ide for dig selv, at skrive ned (til dig selv) de ting du gerne vil sige til ham, så du husker at få sagt tingene stille og roligt og et ad gangen. Begynd med det du syntes er vigtigst.

I dit brev berører du nogle af de svære ting der har været og måske stadig er i dit liv. Du skriver om selvmord og ligegyldighed og hvor svært det har været i hjemmet. Du skriver også, at du har snakket disse ting igennem med din mor. Du skal vide, at du er meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen hvis du føler at det vil være rart at snakke tingene igennem, med en uden for familien?

Når livet har været så svært, kan man godt have behov at snakke omkring de ting der er sket med andre voksne også. Jeg tænker, at det måske kan hjælpe dig med at få mere styr på tankerne, hvis du fortæller din historie igen.

Forhåbentlig har du fået lidt inspiration at gå videre med og du er selvfølgelig meget velkommen til at skrive igen, eller ringe ind til os på BørneTelefonen på 116 111, hver dag fra 11 - 23, og i weekender fra 11 - 19. 

 

Kærlig hilsen

BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat