Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvskader min mor?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at du bliver bekymret for din mor. Du lyder som en omsorgsfuld pige, der tænker meget over tingene.

Jeg ved fra andre børn og unge, der har en mor eller far der er syg, at det kan fylde rigtig meget. Mange går med en bekymring og utryghed, ift. hvordan ens forælder har det. Og mange oplever også, at holde tingene inde, fordi de ikke vil gøre de voksne bekymrede eller kede af det. Kan du mon genkende det?

Det er meget vigtigt, at man ikke går alene med sine tanker og bekymringer. Det er der ingen, der kan eller skal være.

Jeg synes faktisk, at du skal spørge din mor, helt stille og roligt, hvad der er sket, siden hun har et sår.

Det er der ikke noget underligt i at gøre. Hvis du tænker over det, ville de fleste nok spørge, hvis de så, at en anden havde et sår. Både børn og voksne. Så det kan du sagtens gøre.

Måske er der en logisk forklaring på såret? Det finder du ud af, hvis du spørger. Du kan måske fornemme ud fra måden, hun svarer på, om der er grund til at være bekymret.

Hvis det viser sig, at du har ret i den bekymring, så kunne du måske prøve at tale med din far om det. Ville du kunne det?

...eller en anden voksen, som du har tillid til. For hvis din mor skærer i sig selv, så er det vigtigt, at hun får hjælp.

Jeg tænker også, at det kunne være godt for dig, at tale med nogen om, hvordan det er at være dig. Gør mon allerede det?

Hvis du har eller får brug for at tale med nogen om det, som ikke er dine forældre, er du velkommen til at kontakte BørneTelefonen på telefon, sms eller chat.
Det er gratis, og du er anonym - og vi vil rigtig gerne være der for dig.

Der findes også noget der hedder Psykiatrifonden. Det er også en anonym og gratis rådgivning. Her taler de bl.a. med børn og voksne, der er i familie med én, der har nogle psykiske problemer. Og der findes også børnegrupper, hvor man kan tale med andre børn, der står i en situation, der ligner din.

Du kan finde deres hjemmeside her: http://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp.aspx 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat