Brev

Ikke lov til at være sur

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 15 år

Tak for dit brev. Det er godt du skriver, så du kan kan komme ud med det, som du selv beskriver.

Det kan være svært altid at være glad og selvfølgelig skal du have lov til at have forskellige følelser.

Mange unge mennesker, kan godt synes, at deres forældre mener, de altid er sure. Din mor kan måske opleve, at du ofte virker sur på hende, selvom hun måske prøver at gøre ting, der gør dig glad.

Et råd fra mig, ville være at tilbyde din mor en snak med dig. Sig at du gerne vil have hun kommer ind til dig på dit værelse, eller I sætter jer sammen på sofaen, fordi du gerne vil fortælle hende, hvordan du har det, når hun reagerer, som hun gør. Du kan måske sige til hende, hvad det er, som gør dig sur.

Jeg håber, at dét I sidder sammen gør, at I begge kan åbne op og snakke om det, som er svært, det som kan gøre dig sur – så din mor kan blive opmærksom på, hvad du tænker og føler.

Måske har du brug for lidt ideer til, hvordan du kan starte en svær samtale? Så kan du måske få lidt ideer og forslag her? https://bornetelefonen.dk/fortael-noget-svaert/

Jeg håber, du kan bruge dette svar til at finde en løsning.

De kærligste hilsener fra BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat