Brev

Har aldrig følt mig mere ensom.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng i 8 klasse

Jeg beundrer hvor modig du er at skrive til BørneTelefonen, helt åben og ærligt om din ensomhed. Det er super sejt, så 1000 tak for dit brev.

Ensomhed er desværre ret udbredt blandt både børn og voksne. Du har allerede fortalt til dine forældre, at du føler dig ensom, men hvad med din lærer? Jeg synes, at du skal sige det til dine forældre igen, men også til din lærer. Det er godt at være åben omkring sin ensomhed. Jo mere der tales om det, jo mere fokus kan der komme på at få jaget ensomheden væk.

Du skriver, at du taler med nogen af drengene i din klasse, men at de ikke er dine venner? Hvad tænker du, at der skulle til for at I kunne blive venner? Jeg tænker at det ofte er lettere at få nye venner, hvis man har nogle fælles interesser. Så er der mulighed for, at man kan tale sammen om noget interessant og sjovt. Mon der er nogen i din klasse som du deler interesser med? En sport i fritiden, et særligt computerspil, en særlig TV-serie eller noget helt fjerde? Det kunne være både piger og drenge.

Man kan sagtens have en god ven af andet køn. Du skriver godt nok, at pigerne synes du er underlig. Måske det slet ikke er tilfældet. Det kan være, at de synes du er smadder sød, men de ved ikke, at du kan være en god ven, fordi du indtil nu altid har været mest sammen med din gamle ven. Jeg ved det ikke, men tænker det kan være en mulighed.

Nogle gange kan det med at flytte skole virker som den eneste mulige løsning. Men det kræver også hårdt arbejde at skifte skole. Her skal man nemlig, ligesom du skal nu, finde ud af hvem der har fælles interesser med en, hvem der er gode at tale med, og hvem man generelt “klikker bedst med”.

Hver gang en ny flytter eller kommet til, sker der ting i en klasse og i klassens dynamik. Før havde du måske en to-kløver med din ven, og når han nu er væk, kræver det en ændring af alle de andres små grupperinger også. Fordi der jo skal findes en ny plads til dig et sted også.

Jeg tænker derfor som sagt, at det er vigtigt at få åbnet op for din lærer, så han/hun kan hjælpe til med at få skabt det nye klassefællesskab, som skal skabes, efter din ven flyttede. Det har din lærer faktisk pligt til at sørge for. Du viste stor styrke ved at tale med dine forældre om det, måske du kan bruge samme styrke til at tale med din lærer?

Jeg kommer også til at tænke på, om du stadig har kontakt til din gamle ven, der er flyttet? Måske han også oplever at det er svært at skulle danne nye venskaber på sin nye skole?

På vores hjemmeside kan du læse mere om ensomhed. Der er også råd til hvad man kan gøre for at blive mere social og få nye kontakter.

Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen. Ring til os på nr 116111 hvis du har brug for at tale med en voksen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat