Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad fuck,

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære V

Tak for dit brev. Det er ikke rart at føle sig ensom og at blive bagtalt, det kan jeg godt forstå, at du er ked af at opleve. Og du skal ikke undskylde for, at det er rodet! Jeg kan sagtens forstå dit brev. Jeg vil prøve at give dig et par råd, du kan tænke over.

Alle børn og voksne føler sig nogle gange ensomme eller usikre på, hvordan andre tænker om dem. Det er helt normalt, og måske kan du også tænke, at det er en god ting, at du lægger mærke til det? Og at du er nysgerrig på hvorfor.

Det lyder, som om du har en masse gode venner, og derfor er mit bedste råd, at du prøver at tale med dem om det. Prøv måske stille og roligt at fortælle dem, at du var lidt ærgerlig over ikke at måtte komme med til festen – og spørge dem hvorfor?

Jeg forestiller mig, at du nu går og tænker, at det kunne være alt muligt! Derfor synes jeg, det er rigtig vigtigt, at du spørger ind til, hvad det faktisk handler om. Så kan det jo være, at du kan blive lidt ked af det, de siger, men så skal du i det mindste ikke bekymre dig om alle mulige ting.

Du fortæller også, at du nu er blevet bange for, at de bagtaler dig, eller at de ikke kan lide dig. Måske er det slet ikke tilfældet, måske var det kun noget helt specielt lige den aften? Det er helt normalt, at man kan blive meget usikker efter bare én dårlig oplevelse. Men husk, at det slet ikke er sikkert, at de tænker på samme måde.

Du skriver også, at du spurgte din ven, om folk bagtalte dig, og hvad de sagde. Jeg synes, det er en rigtig god idé at tale ærligt med sine venner. Venner kan godt fortælle én nogle svære ting, fordi de kender én godt og man ved, at de alligevel holder af én.

Omvendt synes jeg, du skal prøve at tænke mindre på, hvordan alle mulige andre taler og tænker om dig. De kender dig sikkert alligevel ikke! Der er rigtig mange, der bagtaler hinanden, og det er rigtig ærgerligt, for det skaber en masse usikkerhed. Fokusér i stedet på dine gode venner og prøv at tal ærligt og åbent med dem.

Det lyder jo som om, at du har en masse venner. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at du holder fast i dem! Og tro på, at de holder af dig, så du også tør tale med dem om, om der er noget i vejen imellem jer. Det kan være, at det gør jeres venskab endnu stærkere.

Jeg håber, du kan bruge mine råd, og jeg håber, at du får talt med dem om det. Hvis du har brug for at tale mere om det, er du også altid velkommen til at ringe til os på 116111.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

 

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat