Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

stemmer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige, der er bange for sig selv

Tusind tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du med de tanker kan blive bange for dig selv. Jeg får et indtryk af og er glad for at læse, at du rigtig gerne vil have hjælp – og faktisk har du jo taget det allersværeste skridt ved at skrive herind og bede om råd til at få den. Det er super sejt, og jeg vil rigtig gerne forsøge at hjælpe dig videre!

Du skriver, at du hører stemmer. Jeg er helt enig med dig i, at man ikke bare skal sige, at det er fordi, du sidder meget foran din pc. Du skriver, at du er blevet mobbet og nu går på den tredje skole. Jeg håber, at de er sødere ved dig der. Men der er da ingen tvivl om, at dine oplevelser fra tidligere kan have efterladt nogle ar, der kunne være medvirkende til, at du går og har det, som du har det nu. Men der er heldigvis hjælp at hente, så du igen kan få lysten til livet tilbage.

Du skriver, at du gerne vil indlægges. Det er jo egentlig kun din læge, der kan vurdere, om det vil være den rigtige løsning i dit tilfælde. Men jeg vil da klart anbefale dig at snakke med ham eller hende omkring alle de ting, du har oplevet og de tanker, du nu går og tumler med. Lægen vil kunne hjælpe dig videre i systemet, så du får den helt rigtige hjælp, uanset om det er indlæggelse eller anden form for behandling.

Jeg synes, det er super flot, at du allerede har forsøgt at tale med dine forældre om det. Jeg er ked af at læse, at de ikke har taget det mere seriøst, men kunne man måske forestille sig, at de ikke helt har forstået alvoren af, hvor meget alt det her plager dig? Jeg har i hvert fald svært ved at tro det, for ellers er jeg næsten sikker på, at de ville have hjulpet dig videre mod at få den rigtige hjælp. Kunne du mon have mod på at snakke med dem en gang til? Jeg tror, at det kunne være rigtig godt for dig, og jeg tænker, at du kunne overveje at sige eller skrive til dem, at du har noget, som du gerne vil snakke med dem om og har brug for deres opbakning og hjælp til. Så kunne I sammen finde en dag hvor, at I i ro og mag kunne snakke det hele igennem. Du kunne også overveje at indlede med at vise dem det brev, som du skrevet til os, hvor du virkelig fint beskriver din situation, tanker og overvejelser. Når man har læst det, så er man ikke i tvivl om, at du tumler med nogle ting, som du har brug for hjælp til at få styr på. Og jeg tænker, at det kunne være godt for dig med opbakning hjemmefra – dine forældre kunne jo så også hjælpe med kontakten til lægen og vejen videre i systemet. Hvad tænker du mon om det – kunne det være en mulighed for dig?

Jeg har nu givet dig mine tanker omkring din situation samt et par råd til at komme videre. Jeg håber, at du kan bruge dem til noget, og de måske kan give dig det sidste skub, så du kan få den helt rigtige hjælp og få det godt igen. Jeg vil ønske dig rigtig meget held og lykke med det – og husk endelig, at hvis du har brug for at snakke mere omkring det hele eller få flere råd, så er du altid velkommen til at ringe til os på Børnetelefonen på 116 111 eller kontakte os via chat eller SMS.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat