Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkoholiker?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Tak for dit brev. Jeg forstår godt din bekymring for din far, når du fortæller at han er meget plaget af smerter, og er begyndt at drikke meget vin. Jeg tænker, at han jo nok ikke har det godt og derfor prøver at dulme sine smerter med alkohol... Det lader jo også til at din mor er bekymret. 

Din far har måske brug for hjælp fra sin læge til at komme ud af sit alkoholmisbrug, og måske skal han have noget stærkere smertestillende medicin, hvis det han tager ikke virker. Men det kan være, at han slet ikke kan overskue at bede om hjælp, hvis han er blevet vant til at drikke sig fra problemerne. Derfor kan det være, at din og din mors bekymring kan være med til at få ham til lægen..? 

Måske skulle du I første omgang tale med din mor om det, og forsøge at få hende til at snakke med din far..? Det kan også være, at der er en anden voksen, som kender jeres familie, og som vil kunne snakke med ham om det..? Jeg tænker i hvert fald, at det ikke skal være dit ansvar alene, så jeg håber, du kan kan komme i tanke om en voksen, som du er tryg ved at betro dig til?

Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på chatten, hvis du har lyst til at snakke med en rådgiver, før du går videre med det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat