Brev

Spiseforstyrelse?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej!
Tusind tak for hjælpen!
Jeg prøver at snakke med mine forældre om det. Og se hvad de kan gøre.

Tak!

  • Pigen der skrev brevet, Pige, 14 år

Hej.
Jeg er præcis ligesom dig, samme højde samme vægt og ikke mindst samme tankegang.
Jeg har gjort præcis det som de gør mod dig selv. Grunden til at jeg siger “gjort” er fordi jeg er i gang med at tage på, for efter at min morfar begyndte at se mig som en syg pige (spiseforstyrelse) syntes jeg at det næsten var pinligt. Jeg lavede mig selv alle disse regler, jeg trænet hver dag spiste så lidt som muligt. Når du gør det vender du din mave til at den ikke skal have lige så meget mad for at være mæt, hvilket ikke er noget positivt. Jeg er en person der elsker at have ret og have kontrolden hvilket var en af de grunde til at jeg endte i den situation, men min stædighed og stolthed er det er skal få mig ud af den levestil.
Jeg har vendet i 2 uger på at få min menstruation, og den kommer bare ikke, og jeg tror det er pga. den måde jeg har behandlet min krop. Men jeg vil ikke mere, jeg vil ikke ligge under pres til at have den perfekte krop, for alt eller intet er perfekt.
Jeg er så bange tror mig, jeg falder næsten ikke i søvn og jeg tænker stadig efter hvert måltid at jeg har spist for meget fordi jeg spiste mere end de andre, men jeg skal have mere end de andre.
Mine måltider bestå af det mad med mest fedt i hvis jeg har lyst til hytteost er det ikke den med 1,5% fedt men den med det højeste man kan få, hvilket er helt fint, når man vender sig til tanken. Jeg spiser som snack efter skole en halv, eller mere, bøtte is og jeg har det helt fint , skyld følelse efter, ja er du vild men kommer jeg over det? ja de kan du tro.
Hvad der hjælper mig en del, lyder så åndsvagt, er en amerikansk youtuber der er gået hvad man kalder “all in” hun spiser omkring 5000kcal om dagen og har taget en del på og kæmper med det mentale og det fysiske ved dette vægttag. Find hvad der hjælper dig om det er at guffe på chokolade eller om det er at være tvunget til at lade nogle bestemme hvad du spiser, prøv at miste kontrollen for jeg tror du er lige som mig, en der elsker kontrol, måske ved du det ikke men det tror jeg. Jeg gad godt hjælpe dig mere, men da det er anonymt er det ikke muligt.
Håber det her er nok for jeg ønsker ikke dette for nogle.
Held og lykke

  • Håb, Pige, 16 år

en god ide ville være at snakke med din mor om det, forstår hun ikke så kunne du gøre som jeg hver morgen kigge mig selv i spejlet og sige 3 gode ting om mig fx jeg er god nok, jeg elsker min ____ eller se en smuk pige. Jeg håber jeg var til jelp

  • Pige på 14, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en socialrådgiver fra Børnetelefonen tage med og hjælpe dig med at blive hørt. En bisidder fra Børnetelefonen kender loven og dine rettigheder.
Læs mere

Gratis psykologhjælp – oversigt

Tilbyder din kommune gratis psykologhjælp til unge? Tjek her:

Læs mere
Chat
Chat