Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig intet værd

Ved godt det lyder pisse dumt

men føler mig virkelig intet værd.

Jeg har mistet mange folk i mit liv

lige pt på meget kort tid

hvilket jo kan kan betyde

der er noget galt med mig.

Har virkelige brug for hjælp

til at lave mig selv om

har i nogen ideer?

Tak<3

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Ej hvor er du sød tak

Alder gør ik nogen forskel og mange tak for at svare på mit brev<3

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Hej pige på 16 år
Jeg går også og døjer meget end mit selvværd i forhold til at miste venner, men du skal virkelig huske på hvorfor det er du (hvis det er dig der har trukket stikket) har brudt venskabet. Jeg kan selv godt komme til at overtænke om jeg har overreageret, men i de situationer bliver du bare nødt til at stole på dig selv og dine beslutninger. Jeg brød f.eks. et venskab for et år siden, som jeg overtænker rigtig meget. I de situationer bliver jeg nødt til at minde mig selv om at jeg gjorde det for mit eget bedste, og at jeg i bund og grund er et fornuftigt menneske (det kan jeg næsten garantere at du også er;) Hvis det derimod er den anden person som er trådt ud af venskabet, kunne du måske spørge personen om du har gjort noget. Hvis du kommer til personen på en rolig måde, vil personen sikkert gerne åbne op for hvad det er. Hvis ikke, bliver du nødt til at lægge det bag dig. Jeg håber det gav mening, og husk; ikke alle mennesker i dit liv skal være permanente, og det er kun dig selv der definerer dit værd – ikke andre mennesker eller forhold. Der er ingen grund til at lave om på din personlighed, det er dét der gør dig til den du er<3

  • S, 15 år

Hej pige på 16.
Jeg har prøvet det helt samme. for det første skal du bare vide at det ikke er din skyld❤️ Måske føles det sådan, men det er det bestemt ikke. Jeg har mistet min farfar til sygdomme hvor jeg også følte det var min skyld. Og du betyder rigtig meget for mig og at du tør skrive ind. er virkelig stolt sf dig. ❤️❤️

  • ❤️, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat