Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nogle gode råd?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15 år. Jeg kan godt se at du står i et dillema her. Har du snakket med hende din gamle veninde om at du ikke vil have at du sender hende billederne og videoerne? Jeg ved godt at det bliver pisse svært at få det sagt til hende men måske kan det få hende til at forstå hvilken situation du selv står i. Ellers foreslår jeg at du får det sagt til der er tæt omkring dig. Det kan være din mor eller en anden veninde fra din efterskole. Tit kan det være en hjælp at få det snakket igennem med nogen også selvom det er svært.

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg ser dit dilemma, jeg stod for ikke så længe siden i en lidt lignede situation.

Jeg synes at du først og fremmest skal gøre din veninde opmærksom på hvordan du har det i forhold til billederne og videoerne.

Som du selv siger så er det er seriøst råb om hjælp, og jeg synes ikke at du skal ignorer det, jeg synes at du skal fortælle det til en som kan hjælpe din veninde, for hun har behov for hjælp som du ikke kan give hende.

Jeg synes at du skal snakke med hende og fortælle hende at du er nødt til at fortælle det til en som kan hjælpe hende, og gøre hende opmærksom på at du ønsker det bedste for hende og kun ønsker at hjælpe hende tilbage på rette spor.

Det kan ikke undgåes at det rammer dig, og jeg synes derfor også at du skal snakke med en som du har det godt med, en som du tør åbne op for.

Det er er svært dilemma at stå i som veninden på sidelinjen, og det er derfor også rigtig vigtigt at du husker at havde dug selv med i det. Hvis det bliver for meget for dig, så træk dig, men jeg ville sige at du uanset hvad bør snakke med en som kan hjælpe din veninde.

  • 🦖, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat