Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tampon problem – hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej du
Jeg har nu brugt tamponer i 5 år og min måde er at stille mig med det ene ben på brættet og det andet på gulvet så jeg står med sådan lidt spredte ben. Hvis du syntes det er svært at få den ind så kan du godt gøre din indgang lidt våd med enten spyt eller vand og derefter skal du stikke den stille op indtil den lille del er oppe i dig og så bruge dine fingre til at skubbe den lange del op så den skubber resten af tamponen op i dig.
Jeg bruger tamponerne OB (blå) og de kommer med et super godt hylster til det. så den glider ind rigtig nemt.
Normalt ligger der også en vejledning inde i æsken så læs den inden du går igang og ellers er det bare at øvelse gør mester. Du skal bare prøve dig frem og ikke være bange for det gør ondt.
Knus Caro

  • Caroline, Pige, 21 år

Åååh, kender det…
Du kunne måske prøve at bruge menses kop? Tænker det er lidt rarere, da det ikke suger fugten ud af skeden. Bare et forslag

  • Rådgiveren, 23 år

Hej, jeg har næsten samme problem, men jeg ville alligevel forslå, at du stiller dig med det ene ben på toiletbrættet, og det andet på gulvet. Du skal bruge de tamponer, der hedder tampax, de er meget bedre end de andre synes jeg i hvert fald!
Nå, men du sætter så noget afslappende musik, en video eller også ingenting, det vigtigste er at du nu ikke føler dig stresset.
Du sætter den så hen til “indgangen” og lader den blive der, træk vejret, og slap heeeelt af, du skubber den nu lidt længere op, meget forsigtigt, og FØRST når du er klar, så slapper du heeeelt af osv. og så vil du opleve at du har klaret det til sidst! Men HUSK intet stress! Og tag dig god tid! 😉 du skal nok klare den!

Kh Julia

  • Julia, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat