Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forsinket menstruation

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du!

Tak for dit brev.

Jeg vil starte med at berolige dig, og fortælle at du lyder til at være en helt almindelig teenagepige! Når man får sin første menstruation, kan der nemlig godt gå rigtig lang tid før den bliver regelmæssig og kommer hver måned. Måske er den regelmæssig i en periode, og så går der pludselig lang tid imellem. Det er helt normalt. Det kan skyldes mange ting, men behøver ikke at have noget med din medicin at gøre.

Jeg forstår godt at det er noget du tænker meget på, da det jo stadig er nyt for dig, både at have fået en ADHD-diagnose og at have fået menstruation. Jeg forstår også godt at det kan være svært at fortælle det til sin mor. Måske gør det dig genert og du føler at det er akavet, selvom du nok også med din fornuft kan se, at det jo er en naturlig ting at fortælle.

Måske kunne det være en ide at vise dette brev til din mor? Så kan hun forstå at det har været svært for dig at fortælle, og  at du bestemt ikke har været ude på at lyve, men bare ikke helt har vidst hvordan du skulle sige det. Måske kan det gøre det lettere for jer at få en god snak bagefter.

Jeg håber at du kan bruge mit forslag. Også selvom du måske har nået at få din menstruation siden du skrev. Jeg tror at det vil være godt for dig at få det fortalt. Så tror jeg nemlig at du vil stoppe med at være urolig, og din mor vil kunne hjælpe og berolige dig i stedet for at du går rundt med en masse bekymrede tanker for dig selv.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat