Brev

Første mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej “L”!
I forhold til det med badning nu her til sommer, så er det bedst (og mere hygiejnisk) at bruge tampon, og det er ikke så svært som man skulle tro at bruge dem(;

Hvis jeg skal sidde i lang tid eller rejse i mange timer, så plejer jeg personligt at bruge både tampon og bind… (mest fordi jeg ved hvor meget-lidt jeg bløder) Som datter af en læge, har jeg også fået fortalt, at bruge tampon kan forværre dine evt. smerter. (selvom der ikke er så mange smerter i starten) ( men god viden til senere)

Håber det er til lidt hjælp(;

  • Pige 15, Pige, 15 år

Hejsa..
jeg har også lige fået mens og kan rigtig godt sætte mig ind i dine tanker da jeg også er på badeferie lige nu og derfor har de præcis samme tanker!!..

Det jeg gør er bare at tage et par indershorts(som selvfølgelig er Sorte) udenpå min bikini/badedragt, og så bader jeg bare… jeg ved selvfølgelig ikke Hvor slemt dit er, men hvis du ikke føler dig sikker så bare lad være med at bade.. det er lidt en smagssag,
og så bare læg dig ned og slap af eller læs en bog eller noget.. så længe du ligger ned er det ikke så sandsynligt at bløde igennem… og så hvis du vil være på den sikre side så gå ind på et toilet en gang imellem og tjek.

Håber det hjælper lidt❤️❤️
PS. hvis der er nogle der er uenige er det helt ok… vi har jo alle forskellige erfaringer/meninger😘

  • Anonym, Pige, 13 år

Tillykke. Jeg har kun haft min mens 3 gange. Den første gang var jeg også lidt bekymret ligesom dig, havde mange tanker om det osv. men de andre par gange har det været helt normalt og fint. Kan slet ikke mærke at jeg har den.

Jeg tænker at hvis du skal køre i 9 timer holder i vel nok ind på en tankstation og køber noget mad eller noget. Så kan du bare sige at du skal tisse, og der kan du skrifte bind. Det er lidt lang tid at bruge det samme bind i 9 timer. Håber du finder ud af det♥️

  • Lovergirl, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat