Brev

Har svært ved at finde gnisten

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 17 år.

Jeg kan godt forstå, at du er forvirret og nysgerrig over, hvad der sker.

Det første jeg tænkte var at du måske kunne være lithsexuel, hvilket betyder at du får følelser for folk, men ikke ønsker dem gengældt. Men siden du havde noget med dem og holdt det kørende i lidt tid, ved jeg ikke, om det er det rigtige svar.

Min anden tanke var, at du er bange for at binde dig. Du har denne bestemte frihed, som du værdsætter meget, og du føler måske, at denne frihed bliver taget fra dig, hvis du får en kæreste. Derfor opfinder din krop og hjerne dette univers, hvor du ikke kunne lide personen, og du tror på, at det rent faktisk er virkelighed.

Det her var bare et skud i tågen, og jeg håber du finder svaret.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det samme sker for mig, man får noget op og køre, og det forsvinder så hurtigt det nu kom.

  • Totalt Fede Fortnite Drengerøv, Dreng, 15 år

Hejsa, dreng på 17 år

Nu er jeg godt nok lige lidt yngre, og jeg kan ikke fortælle, at jeg har oplevet det samme. Modsat dig har jeg nærmest ikke haft disse følelser for et andet menneske. Du er virkelig heldig.
Selvfølgelig er det ærgerligt det med gnisten, der forsvinder. Jeg ville ikke tage det så tungt. Nogle gange går det ikke. Og det er også helt i orden. Når gnisten forsvinder, så er det selvfølgelig ærgerligt, men du må ikke trække dig selv ned på grund af det. Det er ligesom, at du godt kan holde af flere mennesker på en gang, selvom folk siger, at det er umuligt. Nogle gange er gnisten der, nogle gange er den ikke.

Når gnisten forsvinder, så er det i helt i orden. Prøv eventuelt at slappe af. Det kan være, at du har haft for travlt med at have denne kæreste eller mere intime forhold. Måske har du bare brug for friheden. Man behøver ikke et mærke for at være i et forhold. Måske føler du dig bundet.
Lige nu skyder jeg bare ud i tågen, men det jeg prøver at fortælle dig er: Tag det roligt. Du må ikke stresse over det, det skal nok komme, når det er. Du skal vide, at når du finder en, hvor gnisten fortsætter, så tag chancen. Vær dig selv og gør det, der gør dig glad. Det er også en god ide at stoppe tingene, når gnisten forsvinder.

Jeg håber, at du finder en, som kan vedvare denne gnist.
Mvh
Violinisten

  • Violinisten, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat