Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex med min venindes bror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev. Hvor er det dejligt for dig, at du er forelsket, og det lyder også til at din venindes bror er glad for dig. Jeg kan godt forstå, at du skriver i forhold til din veninde.

Det er flot, at du har skrevet herind. Det mod, du har haft til det, skal du bruge til at få snakket med din veninde, tænker jeg. Kunne det tænkes at din veninde er blevet gal på dig, fordi hun føler sig holdt udenfor af jer to - måske mest dig…?Måske kunne det være en ide, at snakke med din veninde og fortælle hende, at du er ked af, at du har overtrådt hendes grænse ved at blive kæreste med hendes bror. Du kunne fortælle din veninde, at hun stadig betyder meget for dig, og I to stadig kan være fortrolige sammen, uden hendes bror får det at vide, I har sammen. Din veninde føler måske, hun har mistet dig som veninde til hendes bror.

Jeg ved godt, at det kan være svært at tage hul på sådan en snak, specielt hvis din veninde er gal, som du skriver, men din veninde og dig er de to eneste, der kan snakke om det her, og hvis ikke I kender til hinandens følelser, er det svært at gør noget for hinanden - andet end at gå og være gal. I fortjener den snak, så I kan forblive veninder, selvom du er kæreste med hendes bror. Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan også altid ringe til BørnTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

Kærlig Hilsen BørneBrevkassen  

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat