Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke sige nej?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Mange tak for dit brev. Jeg kan sagtens forstå, at det kan væres svært at være i din situation.

Du virker som et rart og omsorgsfuldt menneske, der tænker meget på hvad andre har lyst til og du ønsker ikke, at nogle bliver kede af det – og derfor er det svært for dig, at sige nej. Det kan især være svært at sige ”nej” til én fra ens klasse, hvilket du også oplever. Der er rigtig mange børn og unge, der har haft det svært, mens der har været corona.

På denne side kan du se videoer og få råd fra andre børn og unge: https://bornetelefonen.dk/coronavirus/

Der er mange børn, der føler sig ensomme under corona og det kan være pigen fra din klasse er en af dem. Og derfor spørger hun måske meget mere om i skal ses end hun plejer. En idé kunne være, at i en gang i mellem sås flere ad gangen. På den måde for du både set dine bedste venner, du slipper for at sige ”nej” og pigen fra din klasse skal ikke føle sig udenfor.

Det lyder til at noget af det, som du synes er trættende er når det er hele dagen i skal være sammen. En anden idé kunne være, at du starter med at blive bedre til, at sige, at du kun kan være sammen 1-2 timer ad gangen? Så oplever du måske hende heller ikke så trættende og du får både tid til, at være alene og være sammen med dine andre venner.

Du kunne også prøve at øve dig i, at du forslår hvad i skal lave sammen? Så i kan lave noget du synes er sjovt sammen – så går tiden også altid hurtigere – og det kan være hun alligevel kan være sjov at være sammen med. Hvem ved om i på den måde kunne blive rigtig gode veninder?

Man kan få helt ondt i maven og blive bange for at gøre den anden ked af det – ved at sige nej. Men i sidste ende kan det også være, at det er dig, som det går ud over. Det er dig, som bliver irriteret og træt af, at være sammen med hende, og lyder til at du bruger en masse dårlig energi på hende. Du skal vide at det altid er okay at sige nej. Du skal passe på dig selv – og det må andre acceptere.

Jeg håber at du har kunne bruge mine råd. Ellers er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive et brev til os igen.

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat