Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Irriterende veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L

Tak for dit brev, hvor du skriver om din bedste veninde. Det er nogle fine tanker, du gør dig om, at du ikke vil ødelægge jeres venskab og heller ikke vil ændre på den, hun er. Du er en omsorgsfuld veninde - selvom du bliver irriteret på din veninde, så har du ikke lyst til at såre hende. Jeg tror, mange andre unge kan genkende din situation – og derfor vil have glæde af at læse dit brev. 

Når man går i 7. Klasse, er man i en alder, hvor man er ved at udvikle sig fra barn til ung. Mange begynder, at få nye interesser, og der sker en masse med kroppen og ens tanker. Denne udvikling er forskellige for alle. Nogle udvikler sig hurtigt, hos andre sker det først lidt senere. Når jeg læser dit brev, tænker jeg lige som dig, at din veninde simpelthen ikke er nået dertil endnu, hvor hun interesserer sig for nogle lidt mere ”modne” ting, som du gør.

Du skriver, at du er begyndt at trække dig lidt væk fra hende, og at det er som om, hun ikke kan se det. Min tanke er, at hun egentlig godt kan mærke, at du trækker dig lidt væk. Derfor prøver hun at holde lidt bedre fast. Det er nemlig en ret normal reaktion, når nogen man holder af begynder at trække sig lidt væk.

En ting jeg tænker, du kan gøre, er at prøve at invitere din veninde med til de ting, du laver med dine andre veninder. Det kan være, at hun bare skal have et lille ”skub og på den måde udvikler nogle af de samme interesser som dig. Som du selv er inde på, skal hun ikke ændre den, hun er, men hvis hun får en invitation, har hun i hvert fald et valg. Hvis hun så ikke er interesseret, eller tingene fortsætter som de er nu, kunne en anden idé være at tage en stille snak med hende. Du kan sige, at du føler, I glider lidt væk fra hinanden. Men at du rigtig gerne vil bevare jeres venskab. Og så kan I måske komme frem til en løsning i fælleskab.

Jeg håber, du kunne bruge mit svar og ønsker dig al held og lykke til dig og din veninde.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat