Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hemmeligheder og

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år Tak for dit brev. Sikke en situation du står i. Jeg kan godt forstå, at du er noget forvirret og presset, af al den viden du ligger inde med. Og jeg kan også godt forstå, hvis du har brug for at gøre noget... Det er blevet meget kompleks kan jeg læse mig til. Du har jo, som du selv kommer omkring, mange valg muligheder. Og det er jo svært at vide på forhånd, hvilen en af dem, der vil være den bedste vej for dig at gå...Jeg tænker umiddelbart, at en mulighed ville være, at tale med de to veninder du har og sætte dem ind i, hvad du efterhånden ufrivilligt er vidende om. Derfra har de mulighed for at handle, som de ønsker i den konkrete situation. Evt kunne du starte med at gå til hende, som du er tættest på og som jo også er blevet ufrivillig hovedperson i alt det her. Det kan måske også hjælpe dig til, at ”komme af med” din viden og samtidig hjælpe dine venner til at få ryddet op i det hele, blive klogere og komme videre, på den ene eller anden måde..?Hvis det ikke føles rigtigt for dig, så overvej e.v.t. hvad du ville foretrække, at din veninde gjorde overfor dig, hvis du var så uheldig at komme i samme situation som hende. Det er jo ikke sikkert, at hun har det præcis som dig, men det kan tit være en god rettesnor, at prøve at sætte sig i den andens sted... Jeg håber det hele løser sig og du kommer ud af din ”kattepine”. Du er altid velkommen til at skrive igen,  ringe til BørneTelefonen på 116 111, eller skrive til UngeChatten, hvor der sidder rådgivere klar til at tale med dig. Kærlige hilsner BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat