Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Undervægtig Please hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”pige på 14 år, som gerne vil tage på”.

Tak for dit brev til BørneBrevkassen.
Det kan være rigtig svært at føle sig anderledes end de andre. Men hvor er det dejligt, at du er blevet undersøgt og har fået at vide, at du ikke fejler noget.

Jeg kan ikke give dig nogle kostråd, som kan få dig til at tage på, det er diætisten meget klogere på end mig. Desuden tænker jeg heller ikke, at det bare er en god idé at spise fed kost, for at vokse. For den dag du begynder at tage på, kan det være svært at lægge vanerne om igen.

Du fortæller i dit brev, at både din tvillingesøster og begge dine forældre er spinkle, og at dine forældre først begyndte at tage på, da de var omkring 14-16 år. Tit så er det en god rettesnor, at se på de nærmeste familiemedlemmer, for mange gange så følges vi ad i udviklingen – specielt mor/datter.

Jeg tænker, at for dig, så handler det om at du må finde en måde at leve med den krop du har lige nu, for du vil sandsynligvis begynde at tage på indenfor et par år. Men det kan jo også være svært, især, når du hele tiden bliver udsat for bemærkninger, som sårer dig.

Det med at elske sig selv, er altid en svær ting. Man er jo altid sin egens største kritiker… Husk på, at vi alle er unikke hver for sig. Vi er alle sammen helt særlige på vores egen måde… Måske kan du prøve, om du kan få øje på alle de positive ting ved sig selv, og så huske på dem… Jeg ved godt, at et par år kan være rigtig lang tid, når man ikke er glad for den krop man har…

En øvelse til at styrke din selvværdsfølelse kan være at sige noget pænt til sig selv i spejlet… F.eks. kan man bestemme, at man hver aften vil sige 2 positive ting til sit eget spejlbillede, inden man går i seng… I starten føles det akavet og underligt, men mange oplever, at det i længden vil styrke troen på sig selv og få en til at tænke mere positivt om sig selv… Jeg tror, det måske kunne hjælpe dig i den periode, som føles svær for dig…

Jeg tænker faktisk også, det ville være godt, hvis du kunne få fortalt din lærer, at de mange kommentarer gør dig ked af det. Så han eller hun kan hjælpe dig med at få sagt fra over for de andre. Jeg gætter på, at kommentarerne kan skyldes, at de ville ønske, de var tynde som dig og at de måske ikke ved at de sårer dig..?

Hvis du har brug for at tale videre med en voksen om det hele, og måske uddybe de ting, som ikke er med i brevet, så er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Her sidder der en anonym rådgiver klar alle hverdage mellem kl. 11 og 23.

De bedste hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat