Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

spiseforstyrrelse?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Det er rigtig godt, at du er begyndt at fortælle om dine spiseproblemer, for det kan være starten på, at du kommer videre. Selv om det var svært, har du gjort det, og nu har du også skrevet til BørneBrevkassen om dine tanker og dine vanskeligheder med spisning. Godt!

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er bekymret over dig selv. Det er også et godt tegn på, at du kan komme videre, for det viser, at du har indset, at der er noget, der ikke fungerer så godt hos dig lige nu.

Når man får problemer med at spise, er det ikke selve spisningen, der er årsagen til problemet, men det er noget med følelserne, man har svært ved at håndtere.

Det lyder som om, du føler dig mest tryg hjemme i din familie, og at det er der, du bedst kan spise. Når din kæreste forsøger at presse dig til at spise, er det selvfølgelig gjort i en god mening, og fordi han nok er bekymret for dig. Men måske skulle du sige til ham, at det er svært for dig, og at du bedst kan spise, når du er sammen med din familie..?

Jeg ved ikke, om du kan komme videre blot med dine forældres hjælp, men ellers findes der hjælp at hente for dig. Der er en forening, der hedder LMS (Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade)

www.spiseforstyrrelser.dk

. Her kan du se, hvordan du kan få hjælp, og du kan læse om andre med samme problemer som dig. Måske var det en idé, at du kiggede på den sammen med din mor?

Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på Ungechatten, hvis du har brug for at snakke videre med en rådgiver om det.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat