Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er for tyk.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år Tusind tak for dit brev. Det er flot, at du skriver ind til BørneBrevkassen. Du skriver, at du er bange for, at du er ved at udvikle anoreksi, og at du gerne vil have hjælp, men ikke professionel hjælp. Her tænker jeg, du mener en psykolog..?
Det er meget almindeligt, at man som 14 årlig bliver mere opmærksom på sin vægt og måske på sin krop i det hele taget. Imidlertid virker det til, at du er mere optaget end de fleste... Og jeg tror, du har helt ret i, at det vil være en god ide for dig at tale med en voksen.
Du skriver ikke noget om din mor og far, men måske du ville kunne tale med dem? Det kan også være, det ville være en mulighed for dig at kontakte sundhedsplejersken på din skole, eller måske du kan komme i tanke om en anden voksen, der vil kunne hjælpe dig med igen at få et mere afslappet forhold til mad og din krop?
Jeg tænker, du allerede har mange sunde tanker omkring mad og din krop, men det lyder som om, andre tanker har fået mere plads, og så tænker jeg, at det er en rigtig god ide at tale med en voksen, der kan hjælpe dig med at finde plads til de sunde tanker og vaner igen. 
Jeg synes, det er rigtig flot, at du så tidligt søger hjælp. Jeg håber, du blandt mine ideer fandt en, du tænker vil kunne hjælpe dig... Men sidder du stadig og er tvivl om, hvem du kan gå til, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen eller logge på UngeChatten og få flere ideer til, hvem du kan gå til for at få hjælp.
Med venlig hilsenBørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat