Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Syg og ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du savner at være sammen med dine veninder. Når du ikke er særlig meget i skole, mangler du jo den daglige kontakt, som jeg kan læse ud af dit brev, er rigtig vigtig for dig.

Nogle gange, når personer omkring bliver ramt af sygdom, kan andre tro, at personen har brug for hvile og at være i fred, for at kunne blive rask igen. Og hvis det er en alvorlig sygdom, kan det være svært at vide, hvad man skal sige og gøre. Det kan måske være derfor, dine veninder ikke kommer forbi? Måske ved de slet ikke, at du rent faktisk savner, at de kigger forbi?

Du skriver, at dine veninder har travlt med deres sport. Og det kan da også være, at de mange gange hver uge går til sport, og at sporten betyder meget for dem. Men du er jo deres veninde, så jeg er helt sikker på, at de også kan finde tid til at besøge dig – ikke kun for din skyld, men også for deres egen skyld, da du uden tvivl er en veninde, der er god at være sammen med. De skal måske bare have at vide, at det er OK at besøge dig?

Måske kunne dine forældre hjælpe til med at invitere dine veninder?

En anden mulighed er, at du selv skriver til dem og inviterer dem. Det er helt fint at bede andre om at kigge forbi, og jeg er sikker på, at de nok skal finde tid ved siden af deres sport. Og når først dine veninder finder ud af, at du på trods af sygdom meget gerne vil have besøg af dem, vil de meget gerne dukke op, er jeg overbevist om.

Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe her til BørneTelefonen, hvor der altid er søde voksne, der har tid til at lytte.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat