Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for jeg er alvorligt syg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

tusinde tak for dit brev.

Du beskriver mange forskellige symptomer, og jeg kan godt forstå, at det kan føles overvældende og skræmmende.

Du skriver i dit brev, at du har mistet både din mormor og farmor til kræft. Jeg tænker, at det derfor giver rigtig god mening, at du er bange for sygdommen, fordi du selv har mistet nogen til kræften. Er det mon noget du har snakket om med din far?

Hvis du har mod på det, kunne du måske snakke med din far igen. Du kan, ligesom du gjorde i brevet her, forklare, hvorfor du er så bekymret for, at du netop er syg med kræft. Mange forældre kan hjælpe bedre, når de kender grunden til, hvorfor det fylder meget hos deres børn. Mon det også kunne passe på din far og dig?

Jeg har desværre ikke så meget viden på det medicinske område. Mit bedste forslag ville dog være, at snakke med din læge om det, da din læge har et bedre kendskab til sygdomme, men også kender dig. Du kan altid få en samtale med din læge, hvor han måske kan give dig nogle tips og råd til, hvad du kan gøre. Din læge må ikke gøre noget uden han/hun får lov.

Du kan altså rolig snakke med din læge om dine bekymringer. Og hvis han i værste tilfælde synes, at der er behov for en blodprøve er jeg sikker på, at han/hun kan hjælpe dig igennem processen. En læge møder jo mange mennesker, der er bange for nåle. Måske det også kan hjælpe dig at tage din far, veninde eller farmor med til lægen?

Du er sej for at kunne sætte ord på dine bekymringer og prøve at passe på dig selv!

Jeg håber, at det løser sig på en god måde, og at du kan bruge mit svar.
Hvis du har brug for at snakke mere om det er du altid velkommen til at skrive igen, chatte eller SMS’e med os. Du skal også være velkommen til at ringe til os på BørenTelefonen. Vi vil meget gerne lytte!
Du kan ringe på 116111.

De bedste hilsener fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat