Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tror jeg har bipolar

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Tak for dit vigtige brev, som jeg har læst flere gange.

Du skriver, at du generelt ikke har det så godt. Jeg tænker, at det vigtigste er, at du får det bedre og du får den type hjælp, du kan bruge til noget. Der kan måske være gode grunde til, at du får det sådan, som du beskriver. For eksempel lægger jeg mærke til, at du vist ikke har det så godt i skolen. For når du er i skolen, får du tit ondt i hovedet og maven, skriver du.

Når det er sådan, så er det de voksnes pligt at gøre noget. Det kan være, at der kan og skal ændres nogle ting, der kan gøre en stor forskel i din hverdag.

Når du generelt har det dårligt, skyldes det ikke nødvendigvis, at der er noget anderledes ved dig eller noget galt med DIG, og at du måske har en eller anden diagnose. Det kan være gode grunde til, at tingene måske er lidt svære hjemme i din familie.

Måske har du lyst til at tale med din læge om det med bipolar – kunne det være en mulighed for dig at få en tid hos din læge? Du kunne så tale lidt med lægen om bipolaritet og arvelighed og andre spørgsmål, du sidder inde med.

Nummeret til din læge står på dit gule sygesikringskort. Du kan gå derop alene, hvis det føles mest rigtigt for dig.

Du kan også bruge en sundhedsplejerske på din skole, hvis du har sådan en. Endelig er der den mulighed, at du kan ringe anonymt til Psykiatrifonden . Der er god chance for, at du her vil kunne få fat i en person, der kan tale med dig om bipolar-begrebet  – det er nemlig fagpersoner, der sidder ved telefonen.

Først og fremmest er det jo vigtigt, at du får det bedre. Diagnoser er jo i sig selv ikke så vigtige – for man får det jo ikke automatisk bedre af diagnosticering. Måske har du lyst til at tale lidt mere med os og fortælle, hvordan du egentlig har det i skolen og andre steder. Vi vil gerne høre mere på tlf. 116 111.

Jeg har en ide til, hvordan du nemmere kan få startet en samtale med dine forældre; for jeg kan se, at du gerne vil tale med dem. Det er en god ide – se her:https://bornetelefonen.dk/fortael-noget-svaert/ Jeg håber også, at du får en god samtale med en af de personer/organisationer, jeg har nævnt i mit svar.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat