Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg være nervøs?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

18. marts 2020

Kære pige på 13 år

Hvor er det godt, at du skriver til os, når du føler dig nervøs og savner svar. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Ja, når du har nedsat immunforsvar, så er du i risikogruppen. Det betyder, at du skal være særligt forsigtig.

Som du nok allerede har hørt, så er der nogle ting, du kan gøre:

  • vaske hænder ofte med vand og sæbe
  • bruge håndsprit
  • hoste eller nyse i ærmet
  • holde afstand til andre mennesker

Det er de generelle råd, og følger du dem, så er du forsigtig. Lige nu skulle du gerne opleve, at alle omkring dig gør, hvad de kan for at mindske smitten. Det er i hvert fald det, som statsministeren har bedt alle danskere om at gøre.

Du spørger også, hvad der sker, hvis du får coronavirus. Det kan jeg desværre ikke give dig et præcist svar på.

Vi ved kun, at mennesker med nedsat immunforsvar kan blive alvorligt syge. Nogle bliver, som du måske har hørt, så syge, at de skal indlægges på hospitalet.

Jeg ved ikke så meget om, hvordan det foregår. Jeg ved, at man giver medicin, og at nogle mennesker også får hjælp til at trække vejret med en maskine, der hedder en respirator. Dem har Danmark købt ekstra af. Jeg har ikke hørt om, at nogen børn skulle have brug for respirator.

Jeg ved også, at børn verden over ser ud til at klare coronavirus rigtig godt. Børn bliver åbenbart ikke så syge af virussen, som voksne gør.

På hospitalet er der lige nu en masse dygtige læger og sygeplejersker klar til at tage sig godt af de syge.

Danmark er heldigvis i fuld gang med at gøre flere sengepladser klar og man aflyser en masse operationer og andet, som godt kan vente. Der er også ekstra sygeplejersker og læger, som møder på arbejde.

Det gør vi i Danmark for at sikre, at de der bliver alvorligt syge af coronavirus, kan få den behandling, som de har brug for.

Der er også læger over hele verden, som er i gang med at finde ud af, hvilken medicin, som virker bedst mod coronavirus.

Det at hele verden kæmper mod denne virus, betyder også at alle verdens kloge hoveder er i gang med at finde løsninger på samme tid. Lige nu står mennesker i hele verden sammen for at klare denne her sygdom bedst muligt.

Nu har jeg prøvet at fortælle dig noget om, hvad jeg ved og samtidig nogle af de ting, som gør, at jeg synes vi har grund til at håbe på det bedste. Jeg håber, at mit svar kunne give dig lidt ro.

Hvis du gerne vil vide mere om coronavirus, så vil jeg varmt anbefale dig at se Ultra Nyt.

Du kan også ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111 eller kontakte vores chat, hvis du har brug for en voksen at tale mere med.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Dette er et svar, som handler om coronavirus eller om problemer, som har med coronavirus at gøre. På BørneTelefonen gør vi os umage for at følge med i viden og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Du kan også selv se mere hos Sundhedsstyrelsen her: https://www.sst.dk/da/corona

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at dette svar kan være forældet. Det betyder at det, der står i svaret, måske ikke helt passer med, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler nu. Der står en dato øverst på svaret, så du kan se, hvornår det er fra.

Vi gør os også umage for at opdatere BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus. Dem finder du her: BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat