Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Muligvis depression? eller er jeg helt væk?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”pige på 13 år”.

Mange tak for dit brev, hvor er det godt, at du trods de mange ting du slås med, stadig har fundet overskud til at skrive til BørneBrevkassen. Jeg håber, jeg kan hjælpe dig.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du virkelig har det svært… Og jeg tænker også, at det er rigtig vigtigt, at du kommer i kontakt med en fagperson, som kan fortælle dig, hvad du fejler…

Du fortæller ikke noget om, hvorvidt du har fortalt til for eksempel din mor eller far, hvordan du har det…? Det er rigtig vigtigt, at du ikke står alene med det her, for det er mere end man kan som 13-årig… Desuden skal man have sine forældre med til lægen, når man er 13 år. Kunne det være en mulighed at snakke med dem om det…?

Hvis du har et godt forhold til din klasselærer, kunne du måske få hendes hjælp til at opsøge skolens sundhedsplejerske… Hos hende kan du få en god snak om alle de symptomer, du oplever… Hun vil sikkert også kunne fortælle dig, om du bør gå til lægen…

Jeg er ikke læge og kan på ingen måde fortælle dig, om du har en depression eller ej, men jeg synes dine symptomer lyder alvorlige. Selvom det måske ikke er en depression, så har du alligevel brug for noget hjælp, så du kan få en hverdag med glæde og smil.

Hvis du får brug for at snakke videre med en anonym voksen og måske uddybe nogle af de ting, som du ikke fik med i brevet, så er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage kl. 11-23.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat