Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst og stress

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Z

Tak for dit brev. Det lyder ikke så rart, at du går rundt og har det så skidt. Det er godt, at du skriver!

Ud fra dit brev kunne det godt lyde som om, at du lider af noget angst. Hvor længe har du mon gået rundt og haft det sådan, og i hvilke situationer får du det rigtigt dårligt?

Der er en måde at få hjælp til at få det bedre på, og det er at tale med din læge om det. Og jo hurtigere du får mod på det - jo hurtigere kan du få noget behandling for det.

Der er mange andre unge som dig, som har/oplever mange af de samme symptomer som du, og som har fået hjælp ved at gå til lægen. Lægen vil nemlig kunne tilrettelægge den rette behandling for dig.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om du mon har talt med din mor eller far om det - eller en helt anden som du har tillid til? Måske det kunne være rart for dig at få én med dig til lægen?

Du skal vide, at der er god mulighed for hjaelp!

Skulle du have behov for at snakke lidt mere om, hvordan du oplever det, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive til UngeChatten. Det er anonymt og gratis, og der sidder voksne rådgivere klar til at snakke alle hverdage kl. 11-23.

Varme hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat