Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MANGE PROBLEMER SOM 10 årig. HJÆLP MIG!!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

At være rigtig glad for en person og vide, at de snart flytter kan føles som at gå rundt med en bombe indeni, der tikker og bare venter på at springe. Det kan være svært for andre, at forstå hvordan du har det. Alligevel kan det påvirke både din søvn og din sult.

Du kan være ekstra sulten enten fordi du vokser, eller fordi din fordøjelses ikke fungere som den skal, eller måske fordi maden hjælper dig til IKKE at mærke bekymringerne. 

Mad bliver tit brugt til at ligge låg på noget, der er svært at mærke eller være i. Maden får desværre bare ikke det der er svært til at forsvinde. Om det er det ene eller andet synes jeg, at det er en god idé at tage til lægen, som din mor forslår. Det kan også være en måde, at finde ud af hvad der kunne hjælpe dig lige nu.

Jeg tror det kan hjælpe dig og give dig noget ro at med at tale med nogen om ensomhed og din sorg omkring din veninde. Det hjælper at sige ting højt.

Sige det til nogen du stoler på og er trygge ved. Så kan du måske også mærke, at du ikke er alene. Tit er det svært selv at finde på nye ideer til, hvad man kan gøre anderledes for at få det bedre.

Jeg ved ikke om du har nogen du er trygge ved og har lyst til at tale med? Det kunne være noget familie, en lærer eller en anden voksen du synes er god at tale med. Du er også altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116111 og tale med en voksen, der gerne vil lytte og komme med gode råd. Det kan være et godt sted at starte.

Jeg håber du har mod på at finde ud af, hvad der får den indre bombe til at tikke, så du kan få hjælp til at få den stoppet så du kan få noget ro og blive glad igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat