Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mor som er ved at dø

Brevet er redigeret af hensyn til barnets anonymitet 

Hej jeg er en pige på 10 år

min mor hun har kræft og jeg er helt ude af den hvad skal jeg gøre

jeg har virkelig brug for et svar

KH 

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 10 år.

Mange tak for dit brev omkring din mor. Det lyder meget alvorligt at din mor er syg, så det er godt du skriver her til brevkassen.

Jeg kan virkelig godt forstå, du er er ked af at din mor har kræft. Har du talt med din mor om alvorligheden af hendes kræft?

Du skriver i din overskrift at din mor skal dø. Er det lægen, der har sagt at din mor ikke kan blive rask af den kræft hun har?

Har du mon nogle familiemedlemmer eller voksne som du kan snakke med og som kan støtte dig? Og ved dine lærer i skolen at din mor er syg? Hvis ikke så er det vigtigt at de får det at vide, så de kan støtte dig og snakke med dig om dine tanker og din bekymring for din mor.

Det er vigtigt du ikke går alene med din bekymring og kedafdethed. Jeg tænker du måske kan snakke med mor om hvordan du har det, eller måske din far, hvis han lever sammen med jer.

Jeg vil også anbefale du tjekker denne hjemmeside ud: http://xn--nrmorellerfarbliversyg-o5b.dk/. Her kan du læse og høre om andre børn, hvis forældre er syge og få tips og tricks til når det hele føles svært. 

Du er også meget velkommen til at ringe til at ringe til Børnetelefonen på 116 111 og tale med en af de søde frivillige voksne der gerne til lytte.

Et stort knus og mange kærlige og trøstende hilsner her fra Børnetelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat