Brev

chat på nettet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J.

Mange tak for dit brev, jeg er rigtigt glad for at du skriver. Sikke et dilemma du står i, det er rigtigt svært når man nu møder en på nettet, man synes er rigtig sød.

Det jeg først og fremmest tænker er, at du jo er en super fornuftig og velovervejet pige. Det er godt at høre, at du er opmærksom på at passe på dig selv og heldigvis så er det jo også muligt, hvis man bruger sin sunde fornuft.

Er det måske muligt for dig at tale med dine forældre eller en anden voksen du stoler på om det? Jeg kan godt forstå, at du tænker, at han jo nok ikke er en gammel pædofil mand, når nu du kunne se ham på webcam. - Det tror jeg du har ret i og det var rigtig godt tænkt af dig, at undersøge det. Men du har også ret i, at det desværre nogle gange viser sig, at der alligevel er noget snyd af en eller anden art, eller at han slet ikke er så sød i virkeligheden selvom han er en ung dreng.

En ting der er vigtig, når man færdes på nettet, det er at man aldrig skal give personlige oplysninger ud til nogen. Her tænker jeg sådan som din adresse, dit fulde navn, dit telefonnummer, fødselsdato osv. Jeg ved ikke, om det er over msn, du har mail? Der står tit netop alle de oplysninger som jeg lige har listet op, så er det måske ikke sådan en god ide?

Du spørger, om du godt kan få ham væk, hvis han først har fået din email, og det kan man for det meste, men det afhænger også af, hvilken mail man har. Jeg vil foreslå dig at kigge på denne hjemmeside:

http://www.sikkerchat.dk/

her kan du se lidt om, hvad der er af muligheder.

Nåh, jeg tror jeg vil vende tilbage og sige at jeg synes du skal prøve og se, om der ikke er en voksen du kan tale med om det. Det er noget, det er svært at give dig et svar på via en brevkasse. Ellers kunne du måske logge på UngeChatten her på hjemmesiden og skrive med en rådgiver om det, så I sammen kan lægge en plan- der både sikrer, at du få lejlighed til at undersøge, om I også skal ses in real life - og som samtidig gør det trygt og sikkert for dig. 

Jeg håber, du kan bruge vores svar, ellers er du altid velkommen til at kontakte BørneBrevkassen igen, skrive på BørneChatten eller ringe på BørneTelefonen 116 111  

Mange venlige hilsner

BørneBrevkassen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat