Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trekantsdrama

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tusind tak for dit brev. Ja, det er langt, men du har fået en masse detaljer med, som er gode at kende, når du spørger, hvad du skal gøre. Jeg vil prøve at give dig nogle ideer, som jeg håber, du kan bruge.

Vi har alle brug for tætte venskaber, men nogle har det bedst med, at det er én, der er udvalgt til at være den særlig tætte og at de også selv ønsker at være den eneste udvalgte. Så kan der ske det, at de lukker andre ude, fordi de gerne vil danne et tæt og lukket forhold til den anden pige. Jeg tænker, det er dét der sker mellem dig, A og R.

Du kan ikke styre, hvordan R skal føle, men du kan styre, hvad du vil være med til. Du skriver, at du ikke vil være tredje hjul og den følelse kan du gøre noget ved, så den kommer til at fylde mindre. Du skriver, at du selv har flere gode og tætte veninder. Er det en mulighed, at du er mere sammen med dem, mens du er i skole, så du på den måde kan undgå trekantsdramaet? Måske påvirker det din mulighed for at være sammen med dem efter skoletid, men du kan jo overveje det.

Du nævner selv muligheden for at tale med R, men at du synes det er svært, fordi R bliver sur eller fornærmet. Jeg tænker, at du skal overveje en gang mere, om det måske kan være en løsning alligevel. Mon hun bliver sur, fordi hun synes, det er svært? Måske har hun ikke lyst til at blive mindet om den følelse hun kan få, når hun bliver bange for at miste dig og A. Prøv at tænke på, hvordan de snakke I har haft tidligere har været. Har R mon følt sig angrebet? Kan I snakke sammen på en anden måde end I har gjort tidligere? Du kan gøre dig umage med at fortælle, hvordan du føler. Du kan fx sige, at du synes det er svært, når R hvisker ting til A, som du ikke skal høre. At det får dig til at føle som tredje hjul. Hvis du undgår at fortælle, hvad du synes R gør forkert, så har hun måske nemmere ved at lytte og tage imod det.

Du skriver, at du ikke er sikker på, at A er klar over, hvad der foregår. Det kan også være en plan, at I er sammen alle tre, når du fortæller om dine følelser. Så kan du se, hvordan A reagerer på det. Måske har A svært ved at sige fra over for R, fordi hun også er bange for at mærke surheden fra R.

Der er også den mulighed, at I får en helt udenfor jeres trekant til at hjælpe jer. Det kan fx være en lærer, en forælder eller en helt tredje person. På nogle skoler er der AKT-lærere eller inklusionslærere. De er gode til at hjælpe med sådan noget. Eller det kan være en god pædagog i en klub, som kan hjælpe jer. Fordelen ved det kan være, at I også får talt om, hvordan I undgår at de andre piger bliver blandet ind i det.

Jeg har nu givet dig nogle forskellige ideer. Hvis du har brug for hjælp til at gå videre med en af dem eller måske noget helt andet, så kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Jeg krydser fingre for, at du finder en god løsning, hvor du ikke mister hverken A eller R men heller ikke skal føle, at du er et tredje hjul. Det er sejt at kunne sige fra over for det.

Knus og tanker fra BørneTelefonen
 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat