Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

STRESS, STRESS, STRESS!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Jeg kan godt forstå, du er frustreret over, at ingen rigtigt ser ud til at forstå, hvordan du har det. Du har endda sagt det ret tydeligt. Alligevel bliver du ved at kæmpe - og det var godt, du ikke gav op, da du ikke fik svar på dit første brev. Jeg tænker at det er meget positivt, at du tager dine symptomer alvorligt - og det lyder som om, du har en stor viden om, hvordan stress kan påvirke en.

Det er godt, at du har talt med din familie og dine veninder om hvordan du har det, for jeg mener ligesom du, at stress ikke er noget man kan klare selv. Jeg synes, det er en rigtig god ide at tale med en lærer om, hvordan du har det. Du kan evt.vise det brev, du har skrevet hertil, da det så fint beskriver, hvordan du har det lige nu. Jeg tænker, at din plan om at tage det op til skolehjem-samtalen er rigtig god, så både dine forældre og din lærer kan høre, at det fylder meget for dig.

Du har også tænkt på at tale med en læge, og det kunne måske også være en god ide, da det er vigtigt at du får noget hjælp til at tackle det pres, du oplever er omkring dig. Sundhedsplejersken på skolen kan også være rar at tale med, hvis du kan få en tid hos hende.

Jeg vil give dig helt ret i, at det er alles ansvar, at du får noget hjælp og støtte. Jeg tænker, at du har brug for at holde nogle pauser i hverdagen, og for at nogen hjælper dig med at få indlagt disse pauser. Derudover vil det være rigtig godt med nogle små aktiviteter i hverdagen, som giver energi i stedet for at tage energi. Prøv måske at tænke over, om der er noget, du godt kan lide, som gør dig glad, og som ikke handler om lektier eller pligter? Måske kan dine forældre eller en anden voksen hjælpe dig med at lægge en plan for din uge, så der både bliver plads til lektier, pauser, søvn og små aktiviteter som giver energi.

Du er også meget velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116111 og tale mere om, hvordan du har det, og om hvad du kan gøre, for at få dine omgivelser til at give dig den støtte og hjælp, du har brug for.

Mange varme hilsner fra BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat