Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleflyt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig. 

Mange tak for dit brev.  

Jeg synes, det er rigtig flot af dig, at du mærkede efter, hvad du havde mest lyst til lige nu. Det er super godt gået af dig! Og det er faktisk den eneste måde, du kan træffe valg på. For man kan ALDRIG vide, om det man har valgt lige nu også vil føles rigtigt ude i fremtiden

Det er et stort skift, der sker i ens liv, når man skifter skole. Man ved ikke, hvordan det er at være i den nye klasse, og der er mange nye mennesker at lære at kende. Måske er undervisningen også på en helt anden måde end den, man er vant til. Det er slet ikke alle, der er glade for at skifte skole. For nogle er det en rigtig god oplevelse, for andre er det stik modsat. Hvad der er rigtigt for den ene, er forkert for den anden. Skoler og klasser er forskellige, og det kan være hårdt at komme ind i en klasse som helt ny. 

Jeg kan ikke fortælle dig, om din beslutning er rigtig eller forkert. Du føler selv, at du har det rigtig godt på den skole, du går på. Og det er noget af det allervigtigste, når man går i skole. 

Jeg bliver nysgerrig på, om du mon har fortalt din mor, at du kommer i tvivl, når du hører så mange gode ting om at skifte skole? Det lyder til, at din mor er rigtig god til at bakke dig op i dine beslutninger. Måske kunne det også være rart for dig at tale med hende om den tvivl, du føler? 

Måske kan du opnå nogle af de samme ting uden at skifte skole? Du kunne fx. finde nye venner ved at starte til en sport? Du kunne også tale med din lærer om, at du gerne vil forbedre dig i skolen – måske kan du få noget ekstra-materialer i nogle af de fag, du synes er svære? På den måde kan du få nye venner og blive fagligt bedre uden at skifte skole.  

Jeg sender dig de bedste tanker.

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat