Brev

Hun er min

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Hvor er det dejligt at høre, du har en så god veninde, der er vigtig for dig.

Du skriver, at du bliver virkelig jaloux på den nye pige, som din veninde sidder ved siden af. Jeg ved fra andre unge, der har stået i lignende situation, at jalousi er en rigtig svær følelse.

Oftest i venskaber er der nogle perioder, man er rigtig meget sammen og andre perioder, hvor man er mere sammen med andre. Det behøver ikke at betyde, man ikke er bedste venner af den grund. Også selv om jeres nye klassekammerat, den nye pige, har nogle af de samme interesser, så har du og din veninde et helt specielt forhold, som du skriver.

Der kan være forskellige ting forbundet ved at være ny i klassen. Ofte kan man virke lidt interessant, og så kender man ikke nogen. Så som helt ny i en klasse kan man måske komme til at ”hægte” sig lidt fast på en person. Måske kan du tænke på at den nye pige også har brug for, at man tager godt i mod hende. De fleste synes, det er svært at være den nye og en lidt udsat position at være i. Det ved jeg fra de børn og unge, der skriver ind om skoleskift. 

En ting du kan gøre er at prøve at være sammen med dem, vise at du gerne vil dem begge to. Pigen er ny og viser du også din interesse for hende, så der er helt sikkert plads til jer alle tre. Lav noget sammen i pauserne eller efter skole, vær med eller inviter til det. Måske kan det ende med, at I alle bliver gode veninder. Måske er den nye pige også din nye bedste veninde, så vil du have to bedste veninder i klassen - hvordan vil det være at tænke på den nye pige, som en ny bedste veninde. Selvom de to har fælles interesser, betyder det ikke at du ikke kan være med eller at det ikke vil have dig med. Som du selv skriver, så behøver man ikke have de sammen interesser for at have en stærkt venskab.

En anden ting du kan gøre er at være ærlig overfor din bedste veninde. Fortæl hende at du føler dig lidt glemt, og at du er bange for at miste hende. Måske har hun slet ikke tænkt over det på den måde.

Jeg håber, du kunne bruge mit svar og ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat