Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmissebarn

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 årNår jeg læser dit brev, tænker jeg, at det er rigtig godt, at du har fået fortalt din mor om problemerne med din samværsordning. Selv om du er bange for din fars reaktion, og selv om du er bange for, at du måske får dårlig samvittighed, har du gjort det. Det er sejt.Jeg synes også, det lyder helt rigtigt, at det er din mor, der får talt med din far om det, for det er altså de voksnes ansvar at få lavet den bedst mulige samværsordning.Nu er dine forældres samtale forlængst overstået, og jeg håber for dig, at din fars reaktion var ordentlig. Hvis ikke, synes jeg, at det yderligere understreger, at du har bedst af at bo hos din mor.Selvfølgelig er din far skuffet - og måske også vred – over, at det ikke fungerer, som han havde håbet på, men det er ikke i orden, at det går ud over dig. Den skuffelse og vrede må han placere et andet sted, for det er altså børnenes trivsel, der kommer i første række ved skilsmisse.Så selv om det er svært for dig lige nu, lyder det til, at du har gjort det rigtige for dig selv, og heldigvis støtter din mor dig. Jeg håber for dig, at din samværsordning bliver ændret, så du kan trives med den.Du skal vide, at hvis du har brug for det, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en rådgiver eller du kan logge på BørneChatten og skrive med en, hvis du har brug for det.Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat