Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sur bonus mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Det lyder ikke godt, at du er trist når du er hjemme, og at du synes, at du har fået en sur bonus mor.

Men hvor er det godt, at du ved, at du føler det sådan og får skrevet herind til os på BørneTelefonen. For det er vigtigt, at der bliver gjort noget, når man ikke trives derhjemme.

Har du fortalt noget af alt det, til din mor eller en anden voksen? Altså at du oplever, at din mors nye kæreste næsten altid er sur på dig, at hun er blevet strengere, og at du synes, at du får alt for mange pligter?

Mon du kan snakke med din far om alt det her nye? Så din far ved hvordan du har det og kunne snakke med din mor om det?

Når ens familie ændres, som ved en skilsmisse, tager det ofte lidt tid før alle vænner sig til det nye. Og i din familie skal du også vænner dig til, at din mors nye kæreste er en pige. Uanset hendes køn så tager det tid, at man vænner sig til hinanden og lærer hinanden at kende. Vigtigst i denne tid er, at alle blive hørt, så ingen føler sig udenfor i familie. Det er bare især vigtigt, at du som barn bliver lyttet til og forstået, at det ikke er helt nemt at være dig. Det er altså de voksne omkring dig, der skal passe på dig og støtte dig.  At være sur og skælde ud, hjælper ikke til få det godt. Er det mon, det der sker, når du oplever, at der bliver krævet for meget af dig?

Mit forslag til dig er, at du enten viser dine forældre dette brev eller finder et stykke papir, og får skrevet dine tanker og følelser ned. For hvis I ikke får talt om alt det her, og du bliver ved med at synes, at det er trist og hårdt at være derhjemme, så bliver du måske mere trist. Det kan komme til at fylde alt for meget for dig. Ville du turde at tale med de voksne om dette, så de kan tage ansvar for, at du også får det godt derhjemme?

Hvis der er en anden voksen, som du synes er nemmere at snakke eller skrive til, så er det også rigtigt godt. Måske en sød lærer, pædagog, træner eller en anden, du tænker på?

Du altid velkommen på 116111 og snakke med en af vores søde rådgivere.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat