Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad gør jeg nu?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er rigtig godt, at du skriver til BørneTelefonen. Det er ikke nemt at være 13 år, og stå med alle de bekymringer, du har lige nu. Dine forældre har det også svært, men det ændrer ikke på, at de selvfølgelig har et ansvar for både dig og din søster.

Det ansvar har de svært ved at magte helt godt lige nu. Du skriver, at de blev skilt for 6 – 8 måneder siden, og at din far har fundet en ny kæreste, som har et barn. Det er bestemt ikke nogen nem situation.

Jeg kan ikke se af dit brev, om du bor lige meget hos begge dine forældre. Måske har dine forældre lavet en aftale om, hvordan du og din søster skal bo. Måske kunne du have brug for at tale med andre voksne om det hele.

Du har mulighed for at få en samtale i Familieretshuset, og du kan evt. få en voksen med fra BørneTelefonen. Hvis du gerne vil bruge den mulighed, skal du kontakte BørneTelefonen på tlf. 116111. Familieretshuset kan også tilbyde dig at komme med i en børnegruppe, hvor du kan snakke med andre børn, der er i samme situation.

Hvor er det godt, at du er faldet godt til på din nye skole. Du skriver, at du er optaget på eliteidrætslinjen. Uanset om du vælger at bruge den mulighed, er det jo rigtig sejt, at du er blevet optaget.

Du skriver dog også, at du er bekymret for, om du kan falde godt til der, og at du er bange for, at du mister de venner, du allerede har. Jeg vil tro, at du sagtens kan beholde de gode venner, som du allerede har, selvom du starter på eliteidrætslinjen, og måske kan du samtidig også få nogle nye venner.

Jeg forstår godt din bekymring. Du er i en svær situation, og så er det rigtig svært at skulle forholde sig til noget ukendt. Når man har det sådan, er det oftest godt med noget kendt og trygt.

Når du er optaget på eliteidrætslinjen er det formentlig, fordi du har talent for gymnastik, og måske kan det blive rigtig godt. Jeg ved ikke, om du har talt med dine forældre om din bekymring for at starte på noget, som du ikke er helt tryg ved. Måske har du en lærer, som du kan snakke med om dine tanker om skoleskift?

Jeg syntes dog, at du snarest muligt skal kontakte BørneTelefonen på det nummer jeg har skrevet, da jeg tror, at dine bekymringer for næste skoleår hænger sammen med den svære situation, der er i jeres familie lige nu.

Du har det rigtig svært, og derfor skal du have hjælp fra en voksen, der kan støtte dig. Hvis du ringer til BørneTelefonen kan de hjælpe dig med at få lavet en aftale i Familieretshuset, og hvis du har brug for det, kan en voksen gå med dig.  Hvis du hellere selv vil kontakte Familieretshuset selv, kan du ringe på tlf. 20600550. Så hjælper de dig videre.

Jeg håber, at du snarest kommer i kontakt med en voksen, der kan støtte dig i den svære situation, du er i lige nu.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat