Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære du,
Det er godt, at du skriver til brevkassen og beder om hjælp, for det er slet ikke i orden, at din far tager på drukture, så han ikke kan passe dig, når du er hos ham. Du har helt ret i, at han skal være der for dig, og det er hans opgave som far, bl.a. at sørge for mad.
Det lyder heller ikke i orden, at din far har sex med de damer, han tager med hjem, så du kan høre det. Jeg tænker, at du er en modig lille pige, når du siger fra over for din far, men desværre har det ikke hjulpet dig.
Du har god grund til at føle dig svigtet af ham, for han svigter dig på mange måder. Både ved at drikke, ved ikke at sørge for dig, ved at være mere optaget af sine damer end af sit barn, og ved at foretrække at tage på ferie med damens børn i stedet for dig. Han har også tidligere været voldelig over for dig, så du ikke tør sige noget til ham.
Det er ikke i orden, og jeg kan godt forstå, at du ikke vil være hos ham mere.
Det er godt, at du allerede har snakket med din mor om det, og jeg vil foreslå, at du gør det igen. Når hun selv har været ude for svigt fra sin far, da hun var barn, tænker jeg, at hun også ved, hvor svært det er at være barn under sådanne forhold. Det lyder som om, at hun var nødt til at finde sig i det, da hun var barn, men sådan bør det ikke være i dag.
Jeg vil foreslå, at din mor hurtigst muligt henvender sig til Statsforvaltningen og fortæller om din situation på samvær.  Her kan en sagsbehandler fortælle din mor, hvordan hun kan komme videre med problemet.
Hvad med at vise din mor dit brev og mit svar? Var det ikke en idé? Hvis din mor er i tvivl om, hvad hun skal gøre,må hun meget gerne ringe til vores ForældreTelefonen på 3555 5557 eller sende en mail via vores hjemmeside. Så får hun en opringning fra en af vores rådgiver, som kan tale med hende, om det der sker hos din far og hvad i kan gøre.
Hvis du ikke synes, du kan få hjælp fra din mor, tænker jeg, at du skal ringe til BørneTelefonen og fortælle om dine problemer, sådan som du nu har gjort i dit brev. BørneTelefonen har en mulighed for at hjælpe dig med en bisidder. En bisidder er en person, der kender børns rettigheder og hjælper og støtter børn, der f.eks. bliver svigtet af en af deres forældre.
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat