Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmissen

Kære jer

mine forældre er lige blevet skilt det var marts 2020 jeg er glad uden på men inden i er jer rigtig rigtig ked af det jeg har to storesøskene de er 14 og 16 hende på 16 gå på efterskole den anden går på min skole det er lidt svært at sige vad jeg føler indeni

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 9 år,

Hvor er det godt at du skriver til os.

Du skriver at du er ked af det fordi dine forældre er blevet skilt. Det kan jeg godt forstå. Det kan være rigtig svært indeni når ens forældre ikke er sammen længere. Langt de fleste børn bliver rigtig kede af det når deres forældre bliver skilt.

Det lyder også som om, du måske savner din søster lidt? Hende der går på efterskole. Man kan godt komme til at savne sin søster, når hun lige pludselig flytter et andet sted hen. Det forstår jeg rigtig godt.

Jeg kan læse at du er god til at mærke, hvordan du har det. Måske dine søstre har det på samme måde som dig? Du kunne tale med dine søstre, og fortælle dem hvordan du har det. Kunne du have mod på det?

Når man er ked, hjælper det nemlig at sige det højt. Det hjælper, selvom det kan være svært at sige højt. Måske du kunne sige til dine søstre: “Jeg er stadig ked af det, fordi mor og far er blevet skilt. Jeg er også lidt ked af det, fordi du går på efterskole. Vil I hjælpe mig med at tale med mor eller far?”

Hvis du har mod på det, er det en god idé at fortælle din mor og far, hvordan du har det. Det er nemlig ikke sikkert at de ved, hvor ked af det du er. Nogen gange kan man også bare sige “Jeg er ked af det”. Så kan ens forældre hjælpe med at finde ud af hvorfor.

Det er så godt at du har skrevet til os. Nu har du allerede øvet dig lidt på at sige det højt. Hvordan føles det mon indeni i dig?

Jeg vil også fortælle dig om en hjemmeside, der hedder “Mig i midten”.

På hjemmesiden fortæller børn om, hvordan det er at være dem midt i en skilsmisse. Nogle gange er det rart at vide, at andre også har det svært med det.

På hjemmesiden kan du også læse om børnegrupper. Det er et sted, hvor børn mødes og lytter og snakker om alle de ting, der fylder indeni. Kunne du have lyst til at være i sådan en børnegruppe?

Så kan du læse mere på hjemmesiden her: https://migimidten.dk/

Du er meget velkommen til at skrive til os igen. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat