Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skilsmisse

kære børne telefon
På …. skole har vi en skilsmisse-gruppe, som vi er med i nu, men der skal snart nye børn med, og derfor kan vi ikke være med i gruppen. Vi vil gerne have flere gode råd, så vi hjælpe både børn og voksne med skilsmisse:-)

K H børn fra skilsmisse gruppen (…..)

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære børn fra skilsmissegruppen

Det lyder som en fantastisk ting, I har på jeres skole, og det lyder også som om, at det fungerer rigtig godt, siden I er kede af, at I ikke kan blive ved med at være med.

Nu ved jeg ikke lige, hvad der er af regler og rammer for jeres gruppe på skolen, men I kunne jo spørge Elevrådet, om de kan gøre noget for at forlænge den periode, man kan være med.
Eller I kunne skrive et fælles brev til skolens ledelse, hvor I fortæller, hvad jeres behov er, og hvad jeres idé går ud på. Det kan være, at de kan hjælpe jer.

Det er i hvert fald rigtig dejligt, når børn gerne vil hjælpe andre børn, så det er super vigtigt, at I gør de voksne opmærksomme på det.

En anden mulighed for at være med i en skilsmisse gruppe kunne være  gennem  Familieretshuset, som er det sted, hvor ting, der handler om skilsmisse foregår. Her kan man også være med i grupper for børn og unge. Måske kunne det være en mulighed for jer? I kan læse mere om det her: https://migimidten.dk/boernegrupper

 

På BørneTelefonen har I også mulighed for at hjælpe andre børn og for at få hjælp af andre børn. Det kan I læse om her: Børn hjælper børn!

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat