Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år. Det lyder som om det har været rigtig svært for dig og din lillesøster, siden jeres forældre blev skilt. I mistede både den daglige kontakt med jeres far, og I flyttede til et andet land. Det er to vanskelige ting, der skete på én gang.

Du skriver, at du ikke tør sige til din mor, at I gerne vil flytte tilbage. Hvad mon du forestiller dig, der ville ske, hvis du sagde det? Mange børn i din situation er bange for at såre den forældre, de vil flytte fra. Måske har du det også sådan? Og mange børn oplever, at hvis de får det sagt, er det slet ikke så slemt, som de troede. Det kan godt være, at forældrene bliver kede af det, men mange vil heldigvis også gerne gøre det så godt som muligt for deres børn. Og i loven om skilsmisser, lægger man meget vægt på at tage hensyn til, hvordan børnene har det.

Hvis jeres ønske skal blive til noget, er jeres forældre nok nødt til at vide det. Så jeg vil foreslå, at du og din lillesøster snakker om, hvem det er bedst at starte med – jeres mor eller jeres far. Og I skal jo også have snakket med jeres far om, det overhovedet kan lade sig gøre. Det kan også være, at I kender en anden voksen, som I kunne betro jer til, og som kunne hjælpe jer med at få snakket med jeres forældre. Måske en af jeres bedsteforældre eller en anden voksne, som I har tillid til...

Hvis jeres far gerne vil være bopæls forælder, og han ikke kan blive enig med jeres mor, kan han henvende sig til det, der hedder Statsforvaltningen. Han kan også ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57, hvis han har brug for det. I Danmark er det muligt for børn selv at henvende sig til Statsforvaltningen, hvis de gerne vil flytte bopæl til den anden forældre. Men jeg ved ikke, om du har den mulighed, der hvor du bor. Måske er der en børnetelefon i det land, hvor du bor, som kan rådgive dig om det? (I Europa har de fleste børnetelefoner det samme numer som hos os, nemlig 116 111...)

Hvis du ikke synes, du fik nok hjælp af mit svar, kunne du prøve at logge dig ind på chatten og fortælle lidt mere om din situation, hvis du har lyst. Det kunne f.eks. være hvilket land du bor i, hvem der har forældremyndigheden og lidt mere om dit og din lillesøsters liv med din mor.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat