Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige dreng

Jeg synes ikke, dit brev er spor sjusket, og jeg forstår godt dine overvejelser om, hvorvidt det er en god idé at fortælle dine kammerater om dine personlige seksuelle erfaringer.

Du er helt klart en person, der sætter en ære i at hjælpe andre, og du har let ved at tale modent og åbent om emner, som for andre kan være tabuagtige. Ærligheden er din store styrke, fornemmer jeg. Plus dine evne til at være kærlig og meget tæt på en anden, sådan om du var med din kæreste.
Måske skyldes det, at du har fået god støtte fra dine forældre, som har givet dig en masse overskud og tro på dig selv.

Jeg tænker ikke, du skal være hemmelighedsfuld om, hvem du er, fordi du vil please andre eller er bange for deres fordomme. Hvis dine venner er rigtige venner, så tror jeg ikke, at de vil svigte dig, fordi du er ærlig omkring sex.

Men der er ét hensyn, jeg synes, du skal overveje. Det er hensynet til din eks-kæreste. Den nærhed I har delt med hinanden, synes jeg er vigtig, at du stadig respekterer, selvom I ikke er kærester mere.

Kunne du snakke med hende om, hvordan hun har det med, at alle får viden om jeres seksuelle forhold? Måske bliver hun ked af det – måske ikke?

Hvis hun bliver ked af det, kan du overveje, om du ikke sagtens kan blive ved med at hjælpe dine kammerater, uden at fortælle detaljer om dig selv og dit tidligere forhold?

Jeg håber, du finder ud af det hele.

Held og lykke & kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat