Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke for yngre børn!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er noget, som fylder hos dig. Der sker mange ting med kroppen, når man er 11 år, og det kan være meget forvirrende.

Jeg vil starte med at fortælle dig, at det er helt normalt at onanere, når man er i din alder. Nogle starter med det tidligt, mens andre først begynder lidt senere. Det er meget forskelligt, hvornår man får lyst til det. Men så længe man synes, at det er rart, skal man bare nyde det. Det er en rigtig god måde at lære sig selv og sin krop at kende på. Hvis du har lyst, kan du læse mere om onani her på Privatsnak

Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at snakke med dine forældre om det. Og det er der heller ikke nogen grund til. At onanere er en privat sag, og det er ikke noget, man behøver at dele med andre.

Jeg håber, at mit svar har beroliget dig lidt.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat