Brev

Sex med fars ven.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Når jeg læser dit brev, må jeg sige, at det er virkelig godt, at du søger hjælp. For ja, det kan få konsekvenser for dig, at din fars ven har sex med dig.

Selvom du synes, at selve det at have sex med ham er dejligt, så mærker du sikkert også, at det er forkert. Det lyder fx ikke til, at det er noget, I fortæller nogen om. Og når man har brug for at holde noget hemmeligt, så er det tit et meget dårligt tegn. Et tegn på, at der er noget galt.

Og faktisk er det ikke bare galt. Det er ulovligt, når din fars ven har sex med dig. Voksne må ikke have sex med børn.

Det må de ikke, fordi børn er afhængige af voksne. De voksne kan derfor nemt manipulere børn til at gøre noget, som de egentlig ikke vil.

Det er sådan med sex, at kroppen godt kan reagere med lyst – selvom man godt ved, at det er forkert. Derfor kan du ikke bruge din krop som pejlemærke her. Den kan på en måde “forråde” dig. Og selvom du viser og måske siger, at du har lyst – så er det forkert af din fars ven at udnytte det.

Det kan sikkert føles rigtig svært for dig at sige fra overfor ham. Han er ældre end dig. Og så er han din fars ven. Og nu har I endda også en hemmelighed sammen.

Jeg ved fra andre piger, der har prøvet noget lignende som du, at de kan blive udsat for trusler, når de siger fra. Din fars ven har meget på spil. Han ved godt, at han bliver straffet, hvis nogen opdager, at han udnytter dig til sex. Derfor vil han gøre alt hvad han kan, for at du ikke siger det til nogen.

Derfor vil jeg råde dig til at få hjælp fra en anden voksen til at få det stoppet.

Prøv derfor at tænke dig godt om. Hvem kan hjælpe dig? Hvilken voksen omkring dig vil forstå dig og vide, at du har brug for hjælp?

Det kan fx være din lærer? En venindes mor eller far? Eller dine egne forældre?

På BørneTelefonen har vi lavet en guide, der måske kan hjælpe dig med gode råd til at få det sagt. Den finder du her

Når du fortæller det, skal de voksne sørge for, at du får mere hjælp. Denne hjælp kan du få fra kommunen. Her på BørneTelefonen ved vi, at det kan være rart at have støtte, når man skal tale med kommunen. Derfor har vi det, der hedder bisiddere. Det er voksne, der kan tage med til møder i kommunen.

Prøv at se mere her

Det kunne måske være rart for dig at tale mere med os om den mulighed? Du kan ringe til vores rådgivning på 116111. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Du nævner, at du kan være bange for at være gravid. Det forstår jeg godt. Derfor vil jeg også råde dig til at tage en graviditetstest. Er du gravid bliver du nødt til hurtigst muligt at tage til lægen.

Se mere på BørneTelefonens side om graviditet her

Jeg håber, at jeg med mit svar har givet dig mere mod på at søge hjælp. Du mærker selv en stemme indeni, der fortæller dig, at noget er galt. Den stemme håber jeg, du lytter til. Den er nemlig tegn på, at du ved, at du skal passe på dig selv.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz
Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat