Brev

Nøgenbilleder-Fortryder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Hvor er det godt, at du skriver hertil. Det er mange svære tanker, du går rundt med alene. Og jeg synes, det er en rigtig god start, at skrive om det her til Brevkassen.

Som jeg forstår dit brev, så fortryder du nu de billeder, du gennem tiden har sendt afsted. Samtidig har det dog været en måde for dig at mærke interesse på. 

Du spørger, om jeg tror, at det bliver opdaget. Og det gør jeg egentlig ikke. Men der er altså en risiko for, at det sker. 

Jeg er lidt i tvivl, om du stadig sender nøgenbilleder? Derfor vil jeg som det første fraråde dig at sende flere nøgenbilleder afsted. Jeg kan godt forstå, at det kan være en måde at få opmærksomhed på. Men desværre sker det, som du også selv ved, at nøgenbilleder bliver delt. Eller at de på anden måde offentliggøres. Den bedste måde at sikre sig mod dette er ved ikke at sende dem.

Du skriver, at du har sendt nøgenbilleder, siden du var 11. Jeg bliver bekymret for, hvem du har sendt dem til? For det er jo sådan, at der er nogle, der bruger nøgenbilleder af børn til børneporno. 

Du skriver, at du faktisk gerne vil snakke om billederne, samtidig med at du vil holde det hemmeligt. Jeg fornemmer derfor, at du godt kan mærke, at det ikke er et sundt mønster for dig, at få selvtillid og opmærksomhed gennem nøgenbillederne. Og at du gerne vil have hjælp til at stoppe.

Jeg vil derfor råde dig til at få talt med nogen om det. Både om lysten til at sende billederne og om grunden til, at du har det sådan. Men selvfølgelig er det ikke noget, man skal tale med hvem-som-helst om.

Det er derfor vigtigt, at du finder en fortrolig voksen i dit netværk. En som kender dig, og som forstår, hvor sårbart det er for dig. Hvis du har en lærer, som du føler dig tryg ved, kan du snakke med ham eller hende? 

En anden mulighed kan være at få lavet en aftale med sundhedsplejersken på din skole. Du kender sikkert ikke sundhedsplejersken så godt som din lærer. Det kan være både en fordel og en ulempe, det afhænger af, hvordan du har det.

Jeg ved ikke, hvordan dit forhold er til din mor? Men hvis I kan tale sammen om følsomme ting, så kunne du også vælge at tale med hende. 

Hvis du finder ud af, at nogen har misbrugt din tillid og brug billederne på en ulovlig måde, så er der flere muligheder for at få hjælp. Det kan du læse mere om i faktaboksen ”Har du været nøgen på nettet”.

Jeg vil anbefale dig at bruge BørneTelefonen yderligere, hvis du ikke er klar til at snakke med en voksen tæt på dig endnu. 

Mange tanker fra 
BørneTelefonen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat