Brev

Jeg føler at jeg burde tabe mig.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Rigtig mange tak for dit brev. Det at have sådanne nogle tanker om sin vægt, kræver stort mod, at fortælle andre. Så det at du skriver her ind fortæller mig, at du har en stor styrke. Og at du selv er bekymret for, om du har det helt godt.

Lad mig starte med at slå fast at du på ingen måde vejer for meget og du skal også vide at du er god nok, lige præcis som den du er. Du er kommet i puberteten, og der sker en masse både med din krop men også psykisk. Rigtig mange unge synes det kan være en svær alder at skulle vænne sig til, man ser anderledes ud, fx begynder at få bryster og menstruation. Mange oplever også at føle sig lidt mere sårbare, bliver måske lettere ked af det og går meget op i hvad veninder tænker og gør. Måske det er denne udvikling du kan mærke?

Det er vigtigt, at din krop får noget at spise morgen, middag og aften. Kroppen har brug for energi, for at kunne udvikles og for at du kan trives. Når man stopper med at spise handler det om følelser. Lige nu er du optaget af om du er god nok, og få dit gamle gode venskab tilbage med din veninde. Det kan gøre en ked af det og så kan en måde at tackle de svære følelser, være at undgå at spise. Det er dog ikke en holdbar løsning. Det handler om at finde en måde at få talt om det der er svært og fylder. For igen vil jeg understrege, du er god nok, lige som den du er. Jeg vil foreslå, du tager en snak med din veninde om det gør dig ked af det, når hun taler sådan til dig og du savner jeres venskab. 

Jeg vil også foreslå du snakker med dine forældre om hvordan det er at være dig lige nu, hvilke tanker og følelser der fylder. Jeg kan godt blive lidt bekymret over de ting du beskriver og du har brug for hjælp, så det ikke udvikler sig til en spiseforstyrrelse. Du er ikke alene og du kan også altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for en snak.

Husk der er kun en af dig. Og du er den bedste til at være dig. 

Du fortjener at have det godt, så jeg håber du vil åbne op og få en snak med din veninde og dine forældre.

Kærlige hilsner fra Børnetelefonen.

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat