Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

cutteren..

hvad gør jeg hvis jeg er cutter, og gerne vil stoppe med at cutte?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år, tak for dit brev, som du har kaldt "cutteren..".

Jeg forstår på dit brev, at du har skåret i dig selv, men at du nu har et ønske om at holde op med det. Det er en rigtig god beslutning, du har taget, synes jeg. Det er et stort skridt, du har taget med den beslutning, for det kan være svært at komme ud af det, især hvis man, som mange gør, prøver at skjule det for andre.

Der kan være mange grunde til cutting, men oftest handler det om, at cutting bliver brugt til at løse nogle svære følelser på. Men de følelsesmæssige problemer bliver ikke løst, de bliver bare nedtonet af smerten ved at skade sig selv.

Når man har det sådan, har man brug for hjælp til at komme ud af sine problemer. Det første, du kunne gøre, var at tale med en voksen om, hvordan du har det, det kan være dine forældre eller en lærer eller an anden, som du har tillid til. Så kan i sammen finde ud af, hvad der så kan gøres ved dine problemer. Formentlig vil det kræve nogle samtaler fx. med en psykolog eller lign. Måske kunne du også ringe til BørneTelefonen og snakke mere direkte med en rådgiver om, hvilken hjælp du kan få.

Mange hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat